Λαφαζάνης: Η ακύρωση της πώλησης της ΔΕΗ θα είναι η πρώτη πράξη του υπουργείου

Λαφαζάνης: Η ακύρωση της πώλησης της ΔΕΗ θα είναι η πρώτη πράξη του υπουργείου

Η ακύρωση της διάσπασης και της πώλησης της ΔΕΗ, η οποία θα συνεχίσει με δημόσιο χαρακτήρα και θα αναβαθμιστεί, θα είναι η πρώτη πράξη του νέου υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Λαφαζάνη, σύμφωνα με όσα δήλωσε κατά την τελετή παραλαβής του υπουργείου από τον απερχόμενο υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη.

Μεταξύ των δύσκολων ζητημάτων που αναλαμβάνει να χειριστεί ο κ. Λαφαζάνης, είναι τα υπό εξέλιξη έργα για κατασκευή των αγωγών φυσικού αερίου (όπως ο TAP), και η απελευθέρωση της αγοράς λιανικής φυσικού αερίου, που αποτελεί μνημονιακή δέσμευση.

Ο κ. Λαφαζάνης, κατά την ομιλία του μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, τόνισε ότι «η κρίση που αντιμετωπίζουμε δεν είναι κρίση χρέους άλλα το χρέος αξιοποιείται από τις δυνάμεις της Ευρώπης για να γκρεμίσουν τα πάντα στη χώρα», ενώ ξεκαθάρισε ότι «τέλος στα μνημόνια σε αυτή τη χώρα, με αυτή την κυβέρνηση» υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι θα ακυρωθούν οι νόμοι που δεσμεύονται από την τρόικα, σταδιακά.

Ακόμα, ο νέος υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, τόνισε ότι για τα ΕΛΠΕ που είναι στο ΤΑΙΠΕΔ, θα ακυρωθεί η πώληση και θα επανέλθει στο δημόσιο.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Μανιάτης, ευχήθηκε στον κ. Λαφαζάνη καλή επιτυχία, υπογραμμίζοντας ότι αναλαμβάνει ένα χαρτοφυλάκιο με πολλαπλά αντικείμενα.


Σχόλια