Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση έδωσε εντολή για δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ εναντίον μας – Προχωράμε σε μηνύσεις

Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση έδωσε εντολή για δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ εναντίον μας – Προχωράμε σε μηνύσεις

Για «δολοφονικές επιθέσεις των ΜΑΤ» κατά στελεχών της ΛΑΕ, έκανε σήμερα λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σχολιάζοντας τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

«Μια κυβέρνηση και ένας υπουργός Δημόσιας Τάξης που, την ώρα που σφαγιάζουν συντάξεις, δίνουν εντολή στα ΜΑΤ να προχωρήσουν σε δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε στελέχη της ΛΑΕ που δεν πρόδωσαν τις αρχές τους και σε ειρηνικούς διαδηλωτές, όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με την Αριστερά αλλά και αναβιώνουν σκοτεινές και ανώμαλες περιόδους της πολιτικής μας ζωής. Κυβέρνηση και υπουργός Δημόσιας Τάξης θα έπρεπε να είχαν ήδη παραιτηθεί. Καταφεύγουμε σε μηνύσεις και η Δικαιοσύνη καλείται να παίξει το ρόλο της», δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα ο κ. Λαφαζάνης.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις σχετικές καταγγελίες, το μπλοκ που είχε το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη δέχθηκε επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον τέσσερα στελέχη και μέλη της ΛΑΕ, που μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ.

Ανάμεσα στους τραυματίες ήταν η Σόφη Παπαδόγιαννη, άλλοτε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν της ΛΑΕ, η οποία δέχθηκε στο κεφάλι δακρυγόνο, το οποίο στη συνέχεια έπεσε μπροστά στο πανό του μπλοκ και στα πόδια άλλων ηγετικών στελεχών, μεταξύ των οποίων ο ίδιος ο κ. Λαφαζάνης και ο Δημήτρης Στρατούλης. Επίσης, τραυματίστηκε το στέλεχος Βασίλης Μαρκίδης, ενώ με εγκαύματα μεταφέρθηκαν για περίθαλψη και άλλα δύο μέλη του κόμματος.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η Λαϊκή Ενότητα στη σχετική ανακοίνωση, στόχος των επιθέσεων ήταν η βίαιη διάλυση της κοσμοπλημμήρας, στο Σύνταγμα γι’ αυτό και καταγγέλλει «την κυβερνητική επιχείρηση βίας και αίματος των ΜΑΤ, που χτυπούσαν με γκλομπς, εξαπέλυαν δακρυγόνα και έριχναν χειροβομβίδες κρότου- λάμψης ενάντια στο πλήθος των ειρηνικών διαδηλωτών, το βράδυ της Κυριακής στο Σύνταγμα».

Όπως τονίζει η ΛΑΕ, «αυτές οι επιθέσεις εναντίον του ειρηνικού πλήθους, με πρόσχημα την αντιμετώπιση των «κουκουλοφόρων», είχαν καθαρά δολοφονικό χαρακτήρα, όπως αποδεικνύει και ο τραυματισμός στο κεφάλι από βλήμα δακρυγόνου της Σόφης Παπαδόγιαννη».

«Μόνο δολοφόνοι μπορεί να δίνουν εντολές να εκτοξεύονται- και μάλιστα σε ύψος- βλήματα δακρυγόνων, τα οποία, τότε, μπορούν να τραυματίσουν σοβαρά, να προκαλέσουν αναπηρίες ή και θάνατο πολιτών», αναφέρει η ΛΑΕ, σημειώνοντας πως μόνο αποτροπιασμό προκαλεί η «κατάπτυστη ανακοίνωση των ενόχων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που παρακάμπτει τις δολοφονικές εντολές του και κάνει λόγο για περιορισμένη τάχα χρήση δακρυγόνων και για κάποιο τραυματισμό… «μέλους πολιτικής κίνησης» (!), όταν είναι πολύ γνωστή σε όλους η πολιτική ταυτότητα της Σόφης Παπαδόγιαννη».Σχόλια