Λαφαζάνης-Καμμένος δεν υπέγραψαν τα μέτρα

Λαφαζάνης-Καμμένος δεν υπέγραψαν τα μέτρα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο, προκειμένου στο Eurogroup του Σαββάτου να υπάρξει μια οριστική συμφωνία με βαριά μέτρα.

Λίγο μετά τις 23.30 το βράδυ της Πέμτπης κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου της ελληνικής κυβέρνησης για μια νέα συμφωνία (τριετές μνημόνιο) με στόχο να λάβει 53 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το πακέτο των μέτρων, για τη διαπραγμάτευση και σύναψη δανειακής σύμβασης με τον ESM, δεν φέρει τις υπογραφές δύο υπουργών και συγκεκριμένα του Πάνου Καμμένου, υπουργού Άμυνας-προέδρου των ΑΝΕΛ και του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα μεγάλο ερωτηματικό για την περαιτέρω στάση τους κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στη Βουλή.

Ο κ. Καμμένος το απόγευμα της Πέμπτης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου απέφυγε να απαντήσει εάν συμφωνεί με το τελικό κείμενο παραπέμποντας τους δημοσιογράφους στο κοινό ανακοινωθέν της σύσκεψης πολιτικών αρχηγών της περασμένης εβδομάδας. Επίσης, ο κ. Λαφαζάνης, κατά τη διάρκεια του κυβερνητικού συμβουλίου εξέφρασε τις έντονες ενστάσεις του για την πρόταση.

Το κείμενο, που έφτασε στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος, είναι γραμμένο στα αγγλικά και συνοδεύεται από την επιστολή του πρωθυπουργού.
sings1
sings2Σχόλια