Λαφαζάνης: Κάνουμε ένα πείραμα να πιέσουμε με το δημοψήφισμα – Είναι το καλύτερο δυνατόν που έχουμε να κάνουμε

Λαφαζάνης: Κάνουμε ένα πείραμα να πιέσουμε με το δημοψήφισμα – Είναι το καλύτερο δυνατόν που έχουμε να κάνουμε

Ως ένα πείραμα με στόχο να πιεστούν οι δανειστές, περιέγραψε την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, προσθέτοντας ότι «είναι το καλύτερο δυνατόν που έχουμε να κάνουμε, από τη στιγμή που βρεθήκαμε σε ένα σκληρό δίλημμα».

Αναλυτικότερα, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στον «Παραπολιτικά FM 90,1» και τον Νίκο Ευαγγελάτο, είπε ότι «κάνουμε ένα πείραμα να πιέσουμε με το δημοψήφισμα», και πρόσθεσε πως αυτό «Είναι το καλύτερο δυνατόν που έχουμε να κάνουμε. Κάνουμε μια προσπάθεια, με το αν δεν γίνεται πολιτική. Αυτή τη στιγμή βρεθήκαμε σε ένα σκληρό δίλημμα, ή να υπογράψουμε αυτό που μας λένε οι πιστωτές ή να κάνουμε δημοψήφισμα».

Ο κ. Λαφαζάνης σχολίασε ακόμα το τι θα σήμαινε η υπογραφή της τελευταίας πρότασης που είχε βρεθεί στο τραπέζι μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, λέγοντας: «Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό να πάμε να προσυπογράψουμε μια συμφωνία που ξέρουμε ότι θα ήταν θανατική καταδίκη για τον τόπο. Τι να την κάναμε αυτή την συμφωνία; Ως εδώ φτάσαμε γιατί οι συνταγές που εφαρμόζονταν ήταν λάθος. Αν εφαρμόζαμε μια συμφωνία σαν και αυτή που μας προτείνουν οι πιστωτές θα ήταν ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Θα είχαμε μικρότερες δαπάνες και μεγαλύτερους φόρους».

Ακόμα, ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι στηρίζει τους πιστωτές: «Μας λένε ότι επειδή είμαστε στο ευρώ πρέπει να αποδεχθούμε όλα τα μέτρα που μας προτείνουν. Ταυτίζουν το ευρώ με μια απαράδεκτη συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, στο ερώτημα τι θα συμβεί αν βγει το «ναι», ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι θα βγει το «ναι», και ότι πιστεύει ότι ο λαός θα στηρίξει το «όχι»: «Το «ναι» δεν θα βγει από την κάλπη, και δε θα υποχρεωθεί η χώρα να προχωρήσει σε μια συμφωνία που θα είναι λαιμητόμος», είπε.Σχόλια