Λαφαζάνης: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρέπει να συνεργήσει σε εκλογές-εξπρές

Λαφαζάνης: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρέπει να συνεργήσει σε εκλογές-εξπρές

Ότι θα πρέπει να εξαντληθούν τα χρονιά περιθώρια που δίνει το Σύνταγμα, και να πάμε σε εκλογές «το νωρίτερο» στις 27 Σεπτεμβρίου, υποστήριξε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από τον οποίο παρέλαβε τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης.

Αναλυτικότερα, ο κ. Λαφαζάνης κατήγγειλε για άλλη μία φορά τις «εκλογές-εξπρές», κάνοντας μάλιστα λόγο για αντιδημοκρατική εκτροπή και για ενέργειες που δείχνουν βαθιά ακραία αντιδημοκρατική νοοτροπία.

«Καταγγέλλουμε τις εντολές εξπρές που πάνε να γίνουν αυγουστιάτικα. Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι η κυβέρνηση παραιτήθηκε για να πάμε άρον άρον σε μια εκλογική διαδικασία ολίγων εβδομάδων, προκειμένου να μην ενημερωθεί ο λαός για το μνημόνιο και τις επιπτώσεις του και για τα νέα σκληρά μέτρα που έρχονται στο νέο πακέτο που θα ψηφιστεί τον Οκτώβριο», σημείωσε.

Αναφερόμενος στον κ. Παυλόπουλο σημείωσε ότι οφείλει να μη συνεργήσει σε εκλογές – εξπρές, τονίζοντας ότι «δεν είναι εντολοδόχος της κυβέρνησης», αλλά δίνει λογαριασμό στο σύνολο του ελληνικού λαού.

«Έχει ευθύνη να κάνει πρόταση, να βγάλει προεδρικό διάταγμα που να καθορίζει ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 27 Σεπτεμβρίου», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «ούτε αυτός ο χρόνος είναι επαρκής».

Ο κ. Λαφαζάνης είπε ακόμη ότι η Λαϊκή Ενότητα δεν έχει αυταπάτες ότι μπορεί να γίνει κυβέρνηση σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση από την παρούσα Βουλή. «Θα αξιοποιήσουμε όμως την εντολή για να καταδείξουμε ότι το μόνο που συμφέρει τη χώρα είναι να πάμε σε μια νέα αντιμνημονιακή Βουλή, η οποία θα βγάλει τη χώρα από την κρίση», τόνισε.

Αναφερόμενος στα μνημόνια, και στο τελευταίο, προειδοποίησε ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι χρόνια σκληρής ληστείας και λεηλασίας.

Τέλος, ερωτηθείς για τις επαφές που θα έχει, ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι θα επιδιώξει συναντήσεις με όλους -συμπεριλαμβανομένου του Αλ. Τσίπρα-, πλην της Χρυσής Αυγής.

Σχόλια