Λαφαζάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει αλλαγή εκλογικού νόμου επειδή δε «βλέπει» προοπτική νίκης στις εκλογές

Λαφαζάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει αλλαγή εκλογικού νόμου επειδή δε «βλέπει» προοπτική νίκης στις εκλογές

Ότι «η κυβέρνηση αναζητά σωσίβιο στον εκλογικό νόμο επειδή καταρρέει» δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξή του στο liberal.gr.

«Όταν ετίθεντο προτάσεις για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών πριν από τις εκλογές του Γενάρη του 2015, ο τότε ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να ακούσει κουβέντα γι’ αυτό» σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης, αποδίδοντας αυτή τη στάση στην αισιοδοξία ότι θα ήταν πρώτο κόμμα, και προσθέτοντας ότι «τώρα το συζητάει (σ.σ. την κατάργηση του μπόνους) γιατί ακριβώς δε βλέπει προοπτική νίκης στις εκλογές»

«Θέλει να έχει τη δυνατότητα να κάνει εκλογές και να διαμορφώσει αν είναι εφικτό ένα ευρύτερο συμμαχικό μπλοκ με δυνάμεις της Ένωσης Κεντρώων, των ΑΝΕΛ, του Ποταμιού, του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να είναι και πάλι στο προσκήνιο ο ΣΥΡΙΖΑ, και αν είναι δυνατόν πρωθυπουργός και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας», συνέχισε στο ίδιο θέμα, επισημαίνοντας: «Αλλά δεν θα του βγει. Δεν πρόκειται να έχει προοπτική. Είναι σχέδιο επί χάρτου».

Στη συνέντευξή του, ο πρόεδρος της ΛΑΕ κατηγόρησε το ΚΚΕ για τη στάση του σε ό,τι αφορά στον εκλογικό νόμο, αναφέροντας ότι «ψηφίζοντας το άρθρο 4 για την κατάργηση του μπόνους, στην ουσία ψηφίζει τον εκλογικό νόμο και βοηθά την κυβέρνηση, παρότι διατηρείται το όριο του 3%, ή κάτι ανάλογο, το οποίο όριο αποσκοπεί στο να περιορίσει δυνάμεις μικρότερες, κυρίως της Αριστεράς».

Παράλληλα, αναφερόμενος στο λεγόμενο Σχέδιο Β των Βαρουφάκη – Γκάλμπρεϊθ για το Grexit, ο κ. Λαφαζάνης επεσήμανε σκωπτικά πως «εδώ δεν υπήρχε σχέδιο για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Είχαμε ένα ξεχείλωμα των διαπραγματεύσεων το οποίο είχε πάρα πολύ δυσμενείς και αρνητικές παρενέργειες για τη χώρα».

«Ο κ. Βαρουφάκης είναι θιασώτης του ευρώ. Είναι προσηλωμένος στο ευρώ. Έκανε εκστρατεία από την Ελλάδα, αφού την “έσωσε” από το Grexit, να σώσει και τη Βρετανία από το Brexit. Είχε παρουσία έντονη στη Βρετανία […] Ο Γιάνης Βαρουφάκης το τελευταίο πράγμα που μπορούσε να διανοηθεί είναι να κάνει ένα σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη», πρόσθεσε ο γραμματέας της ΛΑΕ.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του τόνισε ότι «Η Ελλάδα βαδίζει ολοταχώς προς το Grexit», «Η χώρα πηγαίνει ολοταχώς προς το Grexit γιατί δεν μπορεί να κρατηθεί μέσα στην ευρωζώνη, διότι η οικονομική κατάσταση θα επιδεινώνεται, και επομένως θα οδηγηθούμε και σε άτακτη πτώχευση, όσο και σε ασύντακτη έξοδο από την ευρωζώνη. Δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να αντεπεξέλθει και σταθεί η Ελλάδα μέσα στον χώρο της ευρωζώνης», σημείωσε σχετικά.

 Σχόλια