Λαφαζάνης: Στάχτη στα μάτια η απαγόρευση ρίψης χημικών – Ο Τσίπρας είναι αυτός που πρέπει να φύγει

Λαφαζάνης: Στάχτη στα μάτια η απαγόρευση ρίψης χημικών – Ο Τσίπρας είναι αυτός που πρέπει να φύγει

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), Παναγιώτης Λαφαζάνης, με αφορμή τη χρήση δακρυγόνων από τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της πορείας των συνταξιούχων το πρωί στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε την ενέργεια των ΜΑΤ «βάρβαρη», ενώ επεσήμανε ότι την πολιτική ευθύνη για το συμβάν «δεν την έχει μόνο ο Νίκος Τόσκας αλλά πρώτα απ’ όλα και κυρίως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας».

«Η επιβαλλόμενη άμεση παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, δεν είναι καθόλου αρκετή. Αυτός που κυρίως πρέπει να φύγει είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και η επικίνδυνη αυταρχική νεομνημονιακή κυβέρνη­σή του, μαζί με όλο το κατεστημένο μνημονιακό συνονθύλευμα της χώρας», ανέφερε στη σχετική δήλωσή του ο επικεφαλής της ΛΑΕ.

«Την ίδια χημική αγριότητα επέδειξαν τα ΜΑΤ και την προηγούμενη μέρα ενάντια στους διαδη­λωτές στην Καισαριανή, με προσωπική εντολή Τσίπρα, για να προφυλάξουν την προκλητική κυ­βερνητική νεο­μνημονιακή φιέστα του με φόντο το θυσιαστήριο», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Είναι η κυβέρνηση Τσίπρα που κυβερνάει μόνο με χημικό πόλεμο ενάντια στο λαό, γιατί μόνο με χημικό πόλεμο και τρομοκρατία μπορεί να περάσει η εξαθλίωση μισθωτών και συνταξιούχων και η φτωχοποίηση του λαού», σημείωσε ακόμη ο κ. Λαφαζάνης, ενώ εκτίμησε ότι «η όψιμη απόφαση για απαγόρευση ρίψης χημικών ενάντια σε συνταξιούχους και εργαζόμενους μόνο ως στάχτη στα μάτια των πολιτών μπορεί να χαρακτηριστεί».

Τέλος, ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για «αυταρχισμό, επικυριαρχία των ΜΑΤ, δακρυγόνα και χημικό πόλεμο» που -όπως υποστηρίζει- «είναι συνώνυμα του μνημονιακού πολέμου».

Σχόλια