Λαφαζάνης:  Το νέο μνημόνιο θα επιφέρει νέες δυσβάσταχτες & οδυνηρότατες συνέπειες σε οικονομία & κοινωνία

Λαφαζάνης: Το νέο μνημόνιο θα επιφέρει νέες δυσβάσταχτες & οδυνηρότατες συνέπειες σε οικονομία & κοινωνία

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για το περιεχόμενο της συμφωνίας με τους Θεσμούς ασκεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, λέγοντας, μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση, αντί να συγκρουστεί με τις εκβιαστικές επιλογές των κυρίαρχων κέντρων της ΕΕ, επέλεξε, δυστυχώς, τη ρήξη με τις προγραμματικές δεσμεύσεις της».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί, και έπειτα από τη δημοσιοποίηση της επίτευξης συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και δανειστών, η Αριστερή Πλατφόρμα, μέσω της ιστοσελίδας Iskra, δημοσίευσε άρθρο στο οποίο βάλει κατά της κυβέρνησης με τίτλο «Μνημόνιο – λαιμητόμος με διαδικασίες – εξπρές: Αγώνας ενάντια στο μνημόνιο μέχρι το τέλος – Η Ελλάδα διαθέτει αντιμνημονιακή εναλλακτική λύση».

Με δήλωσή του τώρα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αφήνει αιχμές λέγοντας πως «η κυβέρνηση, αντί να συγκρουστεί με τις εκβιαστικές επιλογές των κυρίαρχων κέντρων της ΕΕ, τα εγχώρια στηρίγματά τους και μαζί τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το «Ποτάμι» που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για ένα νέο μνημόνιο το οποίο ψηφίζουν και εκλιπαρούσαν την υπογραφή του, επέλεξε, δυστυχώς, τη ρήξη με τις προγραμματικές δεσμεύσεις της».

Μάλιστα, επισημαίνει πως «Ο δρόμος του νέου μνημονίου δεν αξίζει στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι αδιέξοδος για την κυβέρνηση και κυρίως είναι αδιέξοδος για την Ελλάδα».

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του κ. Λαφαζάνη:

«Το νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση φέρνει άρον-άρον για ψήφιση στην Ολομέλεια μέσα στον Δεκαπενταύγουστο, παραβιάζοντας τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα, θα επιφέρει νέες δυσβάσταχτες και οδυνηρότατες συνέπειες σε μια οικονομία που βρίσκεται σε κατάρρευση και σε μια κοινωνία που έχει εξουθενωθεί ενώ μεγάλα τμήματά της φυτοζωούν μέσα στην εξαθλίωση, την ανεργία, τη φτώχεια και την απελπισία.

Η κυβέρνηση, αντί να συγκρουστεί με τις εκβιαστικές επιλογές των κυρίαρχων κέντρων της ΕΕ, τα εγχώρια στηρίγματά τους και μαζί τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το «Ποτάμι» που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για ένα νέο μνημόνιο το οποίο ψηφίζουν και εκλιπαρούσαν την υπογραφή του, επέλεξε, δυστυχώς, τη ρήξη με τις προγραμματικές δεσμεύσεις της. Τη ρήξη, επίσης, με το περήφανο «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου και τους σκληρούς αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ και του ελληνικού λαού ενάντια στα μνημόνια, την υποτέλεια και τη λιτότητα.

Ο δρόμος του νέου μνημονίου δεν αξίζει στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι αδιέξοδος για την κυβέρνηση και κυρίως είναι αδιέξοδος για την Ελλάδα».Σχόλια