Λαγκάρντ: Ελάφρυνση του χρέους δε σημαίνει απαραίτητα κούρεμα – Το Ταμείο δεν αποχωρεί από το πρόγραμμα

Λαγκάρντ: Ελάφρυνση του χρέους δε σημαίνει απαραίτητα κούρεμα – Το Ταμείο δεν αποχωρεί από το πρόγραμμα

Ότι το ΔΝΤ δε θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας σημείωσε σήμερα η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι η συμμετοχή του Ταμείου ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με το πώς θα αναπροσαρμοστεί το πρόγραμμα.

«Δε θα αποχωρήσουμε. Η μορφή της συμμετοχής μας μπορεί να μεταβληθεί, ανάλογα με τις δεσμεύσεις της Ελλάδας και την ανάληψη υποχρεώσεων από μέρους των Ευρωπαίων εταίρων, όμως δε θα αποχωρήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Λαγκάρντ ερωτηθείσα σχετικά, στο πλαίσιο της έναρξης των εαρινών συνόδων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Παράλληλα, η κ. Λαγκάρντ, φαίνεται πως… αλλάζει σκοπό, καθώς αν και επανέλαβε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση χρέους, σημείωσε ότι αυτό «δε σημαίνει απαραιτήτως κούρεμα» του κεφαλαίου των δανείων που έχει λάβει.

Το ΔΝΤ, πρόσθεσε, είναι ανοικτό στην παράταση του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής των δανείων και των ομολόγων, της περιόδου χάριτος ή της μείωσης των επιτοκίων.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ, μέχρι σήμερα, ήταν ο μόνος εκ των Θεσμών που υποστήριζαν το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, τονίζοντας ότι είναι μη βιώσιμο.Σχόλια