Λαγκάρντ: Η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί γρήγορα – Ζητάμε ρεαλιστικά νούμερα

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί γρήγορα – Ζητάμε ρεαλιστικά νούμερα

«Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ελλάδα είναι καθυστερήσεις, συμφωνούμε με κυβέρνηση σε αυτό» δήλωσε σήμερα με νόημα η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, απαντώντας ουσιαστικά στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και τονίζοντας ότι «Η Ελλάδα πρέπει κινηθεί γρήγορα για να εξασφαλίσει το πρόγραμμα».

«Ζητάμε ρεαλιστικά νούμερα καθώς και υλοποιήσιμες μεταρρυθμίσεις», ξεκαθάρισε ακόμη η γενική διευθύντρια του Ταμείου σε συνέντευξη Τύπου.

Ανέφερε δε πως η Ελλάδα χρειάζεται «σταθερότητα, βιωσιμότητα και εθνική κυριαρχία» και πως γι’ αυτό θα πρέπει να γίνουν ρεαλιστικές υποθέσεις για τα μακροοικονομικά μεγέθη, το είδος των μέτρων.

Στο ίδιο θέμα, η επικεφαλής του ΔΝΤ σημείωσε ότι «το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% μπορεί να είναι επιτεύξιμο βραχυπρόθεσμα με ‘‘ηρωικές προσπάθειες’’ από την Ελλάδα, αλλά δεν είναι εφικτό μακροπρόθεσμα».

Αναφορικά με το χρέος, η κ. Λαγκάρντ υπογράμμισε ότι απαιτείται μία λύση η οποία θα αφορά τόσο στις λήξεις των ομολόγων, αλλά και στο ύψος των επιτοκίων, ενώ επανέλαβε τη γνωστή θέση του ΔΝΤ περί της ανάγκης ύπαρξης δύο πυλώνων, στους οποίους θα στηριχθεί το ελληνικό πρόγραμμα, ήτοι τις μεταρρυθμίσεις και την ελάφρυνση του χρέους. Προσέθεσε, όμως, ότι απαιτούνται και «ρεαλιστικές προσεγγίσεις».

Η ίδια, διαβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ κάνει ότι είναι δυνατόν προς την κατεύθυνση αυτή, καταβάλλοντας μάλιστα κοπιώδη προσπάθεια.

«H Ελληνική οικονομία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης. Η Ελλάδα έχει τηρήσει τη συμφωνία και δε χρειάζεται πρόσθετα μέτρα» διαμηνύει από την πλευρά του προς το ΔΝΤ ο πρωθυπουργός, με σειρά αναρτήσεών του στο Twitter.Σχόλια