Λαγκάρντ: Το ασφαλιστικό της Ελλάδας πάει στα βράχια

Λαγκάρντ: Το ασφαλιστικό της Ελλάδας πάει στα βράχια

Την ανάγκη μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα, επεσήμανε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στο μιλώντας στο συνέδριο «Women in the World», στη Νέα Υόρκη. Χαρακτηριαστικά ανέφερε ότι «το ασφαλιστικό οδηγείται στα βράχια».

Η Λαγκάρντ επανέλαβε ότι απαιτείται ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ωστόσο δεν ανέφερε ποτέ την λέξη «κούρεμα»., προτείνοντας την επέκταση των ωριμάνσεων και της μείωσης των επιτοκίων των ευρωπαϊκών δανείων: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι λογικοί για το χρέος που μπορεί να σηκώσει η χώρα. Θα πρέπει να κατανοήσουν ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Θα πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του. Ας επιλέξουν τον τρόπο που θα το πράξουν. Μπορεί να γίνει με επέκταση του χρόνου αποπληρωμής ή μείωση των επιτοκίων»» είπε χαρακτηριστικά.

Από τα θέματα συζήτησης δεν έλειψε και το φλέγον ζήτημα των ημερών που δεν ήταν άλλο από την υπόθεση Wikileaks επισημαίνοντας ότι οι διάλογοι των Τόμσεν-Βελκουλέσκου δεν έχουν να επιδείξουν τίποτα καινούργιο από τα όσα ήδη έχει κατά καιρούς πει το ΔΝΤ σε σχέση με την Ελλάδα και την ελάφρυνση χρέους. «Δεν έχει αλλάξει τίποτε, δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό στη θέση του ΔΝΤ για την Ελλάδα. Από τον Ιούλιο που υπήρξε η συμφωνία λέμε δύο πράγματα: σε αυτή τη χώρα πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις. Το χρέος αυτής της χώρας είναι πολύ υψηλό. Αυτά τα δύο θέματα υπογραμμίζαμε πάντα και πάντα τονίζαμε ότι θα πρέπει να αντιμετωπισθούν».

 Σχόλια