Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ δεν μπορεί να κάνει εξαίρεση με στόχο ευνοϊκή συμφωνία για την Ελλάδα

Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ δεν μπορεί να κάνει εξαίρεση με στόχο ευνοϊκή συμφωνία για την Ελλάδα

Ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση και να έχει μια υπερβολικά ευνοϊκή συμφωνία, ξεκαθάρισε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Αναλυτικότερα, η κ. Λαγκάρντ σημείωσε ότι το ΔΝΤ κάνει το καλύτερο δυνατό για να επιτευχθεί συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα, ωστόσο δεν μπορεί να κάνει εξαιρέσεις και συμβιβασμούς σε ό,τι αφορά τις αρχές του για καμία χώρα.

«Μπορούμε να βοηθήσουμε με όρους και προϋποθέσεις που έχουν ισορροπία. Με άλλα λόγια δεν μπορούμε να κλείσουμε μια υπερβολικά ευνοϊκή συμφωνία για μια συγκεκριμένη χώρα» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας από το Ντουμπάι.

Στο ίδιο θέμα, στάθηκε στην ανάγκη το ΔΝΤ να εφαρμόσει τις ίδιες αρχές, που εφαρμόζει σε όλες τις χώρες, γιατί δανείζει χρήματα της διεθνούς κοινότητας.

Ακόμη, η κ. Λαγκάρντ επεσήμανε πως το ΔΝΤ εκτιμά ότι μπορεί να μειωθεί αρκετά το ελληνικό χρέος, χωρίς να απαιτείται «κούρεμα» των δανείων.

«Οι Ευρωπαίοι έχουν δώσει διευκολύνσεις πολύ μακροπρόθεσμα σε πολύ χαμηλά επιτόκια», σημείωσε σχετικά. «Χρειάζεται να γίνουν περισσότερα και πιστεύουμε ότι αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί εντός ενός μηχανισμού που δεν θα απαιτούσε στην πραγματικότητα «κουρέματα», εάν οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες αναφέρθηκα εφαρμοστούν πράγματι από την Ελλάδα», συμπλήρωσε η ίδια.Σχόλια