Λάμψη Ολυμπιακών μεταλλίων στο Ecali Club

Λάμψη Ολυμπιακών μεταλλίων στο Ecali Club

Της Ηλέκτρας Καλούδη

 Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 26 Σεπτεμβρίου, στο Ecali Club. Το ιστορικό club των βορείων Προαστίων και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Ολυμπιονικών, τίμησαν όλους τους Έλληνες Ολυμπιονίκες -από το 1956 μέχρι το 2016- προβάλλοντας το Ολυμπιακό πνεύμα.  

Οι εκατοντάδες παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ξαναζήσουν ένδοξες στιγμές του παρελθόντος: Να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι. Στην έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό απεύθυναν ο Πρόεδρος Δ.Σ. της Εκάλης Α.Ε. κύριος Λεονάρδος Χατζηανδρέου και ο κύριος Γιάννης Γεωργακάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΑΛΗ Α.Ε. Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν ο κύριος Σπύρος Καπράλος Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο κύριος Ισίδωρος Κούβελος, Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και ο κύριος Κωνσταντίνος Φίλης, Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Επίσης, ιδιαίτερη τιμή αποδόθηκε στον Πρέσβη της Ιαπωνίας ο οποίος «πήρε την σκυτάλη» για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο κάλεσμα “From Rio To Tokyo”.

Από δεξιά κ. Γιάννης Γεωργακάκης Δνων Σύμβουλος της Εcali ΑΕ, η κα. Κέλλυ Μαυρομάτη Managing Director EPlatform, και ο κ. Σίμος Αναστασόπουλος, πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Από την πλευρά τους οι Έλληνες Ολυμπιονίκες που παρευρέθηκαν μίλησαν για τα ιδεώδη του αθλητισμού αλλά και του πρωταθλητισμού, ενώ ευχήθηκαν ακόμη περισσότερες επιτυχίες για το μέλλον.

Συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν η βράβευση των Παλαιμάχων Γιώργου Ρουμπάνη και Πέτρου Γαλακτόπουλου.

O κ. Πέτρος Γαλακτόπουλος Ολυμπιονίκης 1968, 1972 και ο κ. Γιώργος Καλούδης Γενικός Διευθυντής της ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ο οποίος βραβεύτηκε για το μετάλλιο της Ολυμπιάδας του 1960.

Σπύρος Γιαννώτης -Χάλκινος Ολυμπιονίκης 2016

 Αναλυτικά οι αθλητές που βραβεύτηκαν ήταν οι:

 (2016) Κατερίνα Στεφανίδη, Σπύρος Γιαννιώτης, Παναγιώτης Μάντης, Παύλος Καγιαλής, Άννα Κορακάκη

(2012) Χριστίνα Γιαζιτζίδου

(2008) Δημήτρης Μούγιος, Σοφία Παπαδοπούλου, Βιργινία Κραβαριώτη

(2004) Βασίλη Πολύμερες, Τόνια Μωραΐτη, Εύη Μωραϊτίδου, Ευτυχία Καραγιάννη, Κατερίνα Οικονομοπούλου, Γεωργία Ελληνάκη, Δήμητρα Ασιλιάν, Άντυ Μελιδώνη, Αγγελική Καραπατάκη, Βούλα Κοζομπόλη, Αντιγόνη Ρουμπέση, Ανθή Μυλωνάκη, Αιμιλία Τσουλφά, Σοφία Μπεκατώρου, Θωμάς Μπίμης, Νίκος Συρανίδης

(2000) Χαρά Καρυάμη, Εύα Χριστοδούλου, Κλέλια Πανταζή, Ειρήνη Αϊνδιλή, Αμιράν Καρντάνοφ, Μιρέλα Μανιάνι, Τασούλα Κελεσίδου

(1996) Νίκος Κακλαμανάκης, Νίκη Μπακογιάννη, Βαλέριος Λεωνίδης, Στέλιος Μυγιάκης 

(1992) Πύρρος Δήμας

(1980) Γιώργος Χατζηιωαννίδης

(1968, 1972) Πέτρος Γαλακτόπουλος

(1960) Κωνσταντίνος Β’

(1956) Γιώργος Ρουμπάνης        

 Αξίζει να σημειωθεί ότι το «έπαθλο» των Ολυμπιονικών ήταν ένας πίνακας ζωγραφικής από τον Δημήτρη Κούκο με θέμα τη σύνδεση των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο με αυτούς του Τόκυο. Επίσης, ο διάσημος Έλληνας ζωγράφος «υπενθύμισε» τις ιδιαίτερες στιγμές  που χάρισαν οι αθλητές μας στην Βραζιλία με έργα του που εξέθεσε στους εσωτερικούς χώρους του Ecali Club.

Έργα Ζωγράφου Δημήτρη Κούκου - Ολυμπιακά Αθλήματα

Η βραδιά συνεχίστηκε με δείπνο και χορό από όλους τους παρευρισκομένους.Σχόλια