Λάρισα: Έβαλαν φωτιά σε ότι βρήκαν μπροστά τους – Προσφυγικός καταυλισμός

Λάρισα: Έβαλαν φωτιά σε ότι βρήκαν μπροστά τους – Προσφυγικός καταυλισμός

Ένταση προκλήθηκε σε προσωρινό καταυλισμό στο Κυψελοχώρι Λαρίσης, αργά το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι πρόσφυγες, είχαν εξαγριωθεί επειδή ήθελαν να μεταφερθούν από το συγκεκριμένο χωριό και έτσι άρχισαν να βάζουν φωτιά σε ότι έβρισκαν μπροστά τους.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, δεκάδες πρόσφυγες άναβαν φωτιές με κρεβάτια, στρώματα και άλλα εύφλεκτα υλικά.

Λίγο πιο νωρίς, μέσα στη μέρα είχε ξεκινήσει μετ΄εμποδίων η προσωρινή εκκένωση του χώρου φιλοξενίας στο Κουτσόχερο, προκειμένου να τοποθετηθούν εκεί οικισμοί για την φιλοξενία τους. Οι πρόσφυγες αρνούνταν να κατέβουν από τα λεωφορεία που τους μετέφεραν στο Κυψελοχώρι και ζητούσαν να μεταφερθούν αλλού, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Στην αρχή το σχέδιο εκκένωσης του καταυλισμού του Κουτσόχερου ήταν οι 450 περίπου Αφγανοί που βρισκόταν εκεί να μεταφερθούν στο Κυψελοχώρι και οι υπόλοιποι που είναι Σύριοι να μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας στην Θεσσαλονίκη, όπου θα παραμείνουν προσωρινά προκειμένου να επανέλθουν στο Κουτσόχερο, όταν θα έχουν αναπτυχθεί οι κατοικίες.

Αίτημα που έχουν υποβάλει και οι ίδιοι εγγράφως στο τοπικό συντονιστικό και το οποίο έγινε αποδεκτό, καθώς στο Μνημόνιο Κατανόησης με το οποίο συμφωνήθηκε η κατασκευή αρχικά ενός χώρου φιλοξενίας προσφύγων στο «Στρατόπεδο Ευθυμιοπούλου» στην περιοχή Κουτσόχερου του νομού Λάρισης, από την Ερυθρά Ημισέληνο, τέθηκε ως προϋπόθεση να εγκατασταθούν Σύριοι πρόσφυγες.

Η εμπλοκή αυτή καθυστέρησε την μεταφορά των Σύριων προσφύγων στη Θεσσαλονίκη, όπου ήταν προγραμματισμένη να γίνει μετά την μεταφορά των Αφγανών μεταναστών.

Διαβάστε επίσης:

Αριθμός ρεκόρ όλων των εποχών! Στα 65,3 εκατομμύρια πρόσφυγες και εκτοπισμένοι το 2015



Σχόλια