Λάθος ο διαγωνισμός για τις άδειες λέει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (ηχητικό)

Λάθος ο διαγωνισμός για τις άδειες λέει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (ηχητικό)

Για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και την μη επίτευξη συγκρότησης του ΕΣΡ μίλησε στον Πέτρο Κουσουλό και στην εκπομπή «Μεσημεριανό ρεπορτάζ» στο ραδιόφωνο του Alpha 98.9 ο κ. Σωκράτης Βαρδάκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου.

Ο κ. Βαρδάκης ερωτηθείς για το θέμα σχολίασε: «Πρέπει και η αντιπολίτευση να αναλάβει τις δικές της ευθύνες. Εμείς αναλάβαμε τις δικές μας. Περιμένω να δω την απόφαση του ΣτΕ, είμαστε υποχρεωμένοι να την σεβαστούμε. Η κυβέρνηση κάνει ότι είναι δυνατό να υπάρξει συναίνεση και το βάρος πέφτει στην αξιωματική αντιπολίτευση. Είδαμε χθες ένα κλίμα συναίνεσης, το οποίο πιστεύω ότι εμείς θα το ενισχύσουμε γιατί πρέπει να μπει μία τάξη και εμείς συμμορφωνόμαστε με τις αποφάσεις του ΣτΕ, από την άλλη μεριά όμως βλέπουμε την αξιωματική αντιπολίτευση να κωλυσιεργεί».

Γιατί προχωρήσατε σε αυτόν τον διαγωνισμό και δεν προσχωρήσατε στη συγκρότηση το ΕΣΡ εξαρχής;  «Ήταν λάθος προσέγγιση. Ήταν ενέργειες που έγιναν εσπευσμένα, δείχνουμε όμως μια διαλλακτικότητα και αναγνωρίσαμε λάθη και παραλείψεις. Η ΝΔ πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες της».

Υπάρχει πολιτικό θέμα για τον κ. Παππά; «Δεν νομίζω. Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι, κανείς δεν βγάζει την ουρά του απέξω. Αν υπήρχαν παραλείψεις να το δούμε και αν υπάρχουν λάθη να τα αναγνωρίσουμε. Καθένας ωστόσο έχει την άποψη του, όλοι κρινόμαστε όμως. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ευελιξία, υπάρχει ένα κλίμα συναίνεσης λειτουργώντας ακαριαία όσον αφορά την απόφαση του ΣτΕ».

«Λάθη γίνονται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρδάκης.

Αν το ΣτΕ δεν έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά θα είχαμε τεράστιο θέμα ανεργίας ανέφερε ο Πέτρος Κουσουλός, ο κ. Βαρδάκης απάντησε: «Έχετε δίκιο, να ξέρετε όμως ότι έχουν γίνει πάρα πολλές συζητήσεις για να αντιμετωπιζόταν το θέμα».

Ακούστε όσα δήλωσε ο κ. Βαρδάκης στο «Μεσημεριανό ρεπορτάζ»:Σχόλια