Λε Πεν: Θα μεταβεί στη Βρετανία για να υποστηρίξει το Brexit

Λε Πεν: Θα μεταβεί στη Βρετανία για να υποστηρίξει το Brexit

Την πρόθεσή της να metabe;i στη Βρετανία προκειμένου να υποστηρίξει το Brexit γνωστοποίησε σήμερα Τετάρτη η επικεφαλής του «Εθνικού Μετώπου», Μαρίν Λε Πεν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Σημαντικά, η Λε Πεν έχει καταστήσει σαφές ότι σε περίπτωση που έρθει στην εξουσία θα διεξάγει δημοψήφισμα για την παραμονή της Γαλλίας στην ΕΕ. Το κόμμα της παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις όσον αφορά το επικείμενο δημοψήφισμα στη Βρετανία, ελπίζοντας ότι ενδεχόμενο Brexit θα ενίσχυε την ατζέντα της Λε Πεν.

Επικαλούμενο πηγές εντός του κόμματος το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters τοποθετεί χρονικά την ανωτέρω επίσκεψη ανάμεσα στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, χωρίς να δίνονται περαιτέρω πληροφορίες.

Ωστόσο, το Reuters αναφέρει ότι υπάρχει πιθανότητα να υποστηρίξει την εκστρατεία της Τζάνις Άτκινσον, πρώην βουλευτή του ευρωσκεπτικιστικού UKIP.

«Κάθε έθνος στην Ευρώπη έχει το δικαίωμα να ερωτηθεί αν θέλει να παραμείνει σε αυτό το οικοδόμημα… ή όχι», δήλωσε η ηγέτιδα του «Εθνικού Μετώπου» σε ραδιοφωνική συνέντευξη τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι «τα πρώτα βήματα έχουν γίνει από τον κ. Κάμερον», αναφερόμενη στην ΕΕ.

 Σχόλια