Λευκός Οίκος: Δημοκρατική διαδικασία το δημοψήφισμα – Πρέπει να υπάρξει ένα βιώσιμο πλάνο χρέους για την Ελλάδα

Λευκός Οίκος: Δημοκρατική διαδικασία το δημοψήφισμα – Πρέπει να υπάρξει ένα βιώσιμο πλάνο χρέους για την Ελλάδα

Στην Ελλάδα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, ο οποίος τόνισε ότι η κρίση στη χώρα μας δεν αποτελεί σημαντικό και άμεσο κίνδυνο για την αμερικανική οικονομία, προσθέτοντας πως η αμερικανική έκθεση στην ελληνική οικονομία είναι μικρή.

Ο κ. Έρνεστ, σχολιάζοντας την πληροφορία ότι η Ελλάδα δε θα πληρώσει αύριο τη δόση στο ΔΝΤ, είπε ότι: «Οι ΗΠΑ πιστεύουν πως η Ελλάδα θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της», ενώ πρόσθεσε ότι ο Λευκός Οίκος καλεί την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη και συμπλήρωσε ότι οι πλευρές που διαπραγματεύονται για το χρέος της Ελλάδας πρέπει να αναπτύξουν ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων και χρηματοδότησης που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να έχει ένα βιώσιμο πλάνο χρέους, χωρίς να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη.

Ο κ. Έρνεστ συνέστησε προσοχή αναφορικά με τις έντονες δηλώσεις τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους αξιωματούχους, ενώ επεσήμανε ότι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είναι προς το συμφέρον όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

Σχετικά με το δημοψήφισμα, σχολίασε μόνο ότι πρόκειται για δημοκρατική διαδικασία που θα αποφασιστεί από τους Έλληνες, και επεσήμανε πως είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ και της Ευρώπης να παραμείνουν στενά συνδεδεμένες, ισχυρές και λειτουργικές οι χώρες.Σχόλια