‘Λευκός καπνός’ στην Attica Bank με Πανταλάκη, Ρουμελιώτη

‘Λευκός καπνός’ στην Attica Bank με Πανταλάκη, Ρουμελιώτη

Κλείδωσε, όπως όλα δείχνουν, η νέα διοίκηση της Attica Bank μετά το προσωρινό μπλόκο της ΤτΕ. Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Θεόδωρος Πανταλάκης αναμένεται να αναλάβει τα ηνία της Τράπεζας Αττικής μετά την εμπλοκή που υπήρξε για τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι ο πρώην επικεφαλής της ΑΤΕ θα αναλάβει διευθύνων σύμβουλος ενώ τη θέση του Προέδρου θα λάβει ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης παρά το βέτο της ΤτΕ.

Οι ίδιοι κύκλοι επισήμαναν ότι το νέο ΔΣ της τράπεζας θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη.

Η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της ΤτΕ ξεκαθάρισε χθες ότι δεν θεωρεί «κατάλληλους» για την ανάληψη θέσεων στη διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, τους Γεράσιμο Σαπουτζόγλου, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, τη μεταβατική πρόεδρο Άννα Πουσκούρη, καθώς και τον Κωνσταντίνο Μακέδο, ο οποίος είναι και πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ.

Ηαπόρριψη κατέφθασε καθώς η Επιτροπή εφάρμοσε κατά γράμμα τα αυστηρά κριτήρια του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ (SSM), αλλά και του νόμου 4346/2015 και ως εκ τούτου οι δύο βασικοί υποψήφιο – δηλαδή οι κ.κ. Σαπουτζόγλου και Ρουμελιώτης – δεν συγκέντρωναν τις απαιτήσεις του νόμου.

 Σχόλια