Λευκωσία: Ανησυχία για τις πολιτικές εξελίξεις στα κατεχόμενα

Λευκωσία: Ανησυχία για τις πολιτικές εξελίξεις στα κατεχόμενα

Ερωτηθείς για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στα κατεχόμενα, ειδικότερα για το νέο «κυβερνητικό» σχήμα μεταξύ του Κόμματος Εθνικής Ενότητας και του Δημοκρατικού Κόμματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης επεσήμανε ότι η επικράτηση κομματικών ομάδων στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, «που δεν υποστηρίζουν τον επιδιωκόμενο στόχο στο Κυπριακό, όπως καθορίζεται μέσα από την τρέχουσα διαπραγματευτική διαδικασία, αποτελεί εξέλιξη που δεν πρέπει να ικανοποιεί».

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις που διαμορφώνονται στα κατεχόμενα, αλλά, σημείωσε, «ουδεμία διάθεση υπάρχει για εμπλοκή στα εσωτερικά της τουρκοκυπριακής κοινότητας», τονίζοντας ότι το Κυπριακό θα επιλυθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και από εκεί θα κριθεί η όλη πορεία των συνομιλιών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας σχετικό δημοσίευμα που κάνει λόγο για έγγραφο που κατατέθηκε από τους διαπραγματευτές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχέση με τη διασφάλιση της λειτουργικότητας της λύσης από την πρώτη μέρα της εφαρμογής της, είπε ότι η πρώτη ημέρα της λύσης συζητείται στις διαπραγματεύσεις κατόπιν επιμονής της ελληνοκυπριακής πλευράς, ύστερα από θέση που προέβαλε ο Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης. Στο πλαίσιο αυτό, είπε, υποβλήθηκαν στη διάρκεια επίσκεψης των διαπραγματευτών στις Βρυξέλλες, τα θέματα που πρέπει να συζητηθούν το συντομότερο στο πλαίσιο της Τεχνικής Επιτροπής για το ευρωπαϊκό κεκτημένο.Σχόλια