Λεφτά υπάρχουν: Δημιούργησαν 121 φορείς για να βολέψουν ημετέρους

Λεφτά υπάρχουν: Δημιούργησαν 121 φορείς για να βολέψουν ημετέρους

Σε εξαιρετικά σοβαρές καταγγελίες προέβη ο γραμματέας κοινοβουλευτικού έργου του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης, μιλώντας το μεσημέρι της Παρασκευής στο ραδιόφωνο του Alpha 98.9 στην εκπομπή Μεσημεριανό Ρεπορτάζ με τον Πέτρο Κουσουλό.

Σύμφωνα με τον κ. Καρκατσούλη, τους τελευταίους μήνες επί κυβερνήσεως δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δημιουργήθηκαν 121 νέοι φορείς, όπου απασχολούνται παραπάνω από 50.000 άτομα χωρίς να είναι καν γνωστοί οι μισθοί τους αφού δεν υπάρχει ούτε έκθεση του γενικού λογιστηρίου του κράτους.
Όπως ανέφερε ο ίδιος, είναι εξοργισμένος από την ασυδοσία που επικρατεί καθώς όπως είπε αυτός είναι ένας νέος, πλάγιος τρόπος, πελατειακού συστήματος για να βάλουν τους δικούς τους στο δημόσιο ενόψει και της κρίσης που βιώνουμε που εκ των πραγμάτων δημιουργεί εμπόδια σε σύγκριση με άλλες εποχές.

Αποτέλεσμα εικόνας για Καρκατσούλη
«Στο δημόσιο ξέρεις ποιους πληρώνεις;» Αναρωτήθηκε ο κ. Καρκατσούλης και συνέχισε: «Από το δημόσιο αυτές οι δομές δεν έχουν καν καταγραφεί. Πρόκειται για ανώνυμες εταιρείες, κληροδοτήματα, κοινωφελή ιδρύματα, φορείς επαγγελματικής κατάρτισης, κλπ»
Για το θέμα μάλιστα επεσήμανε ότι είχε πρόσφατα κατατεθεί ερώτηση σε 18 βουλευτές, εκ των οποίων μόνο οι 10 απάντησαν. «Ζητούσαμε επιμόνως να μας απαντήσουν και γιαυτό καταθέσαμε ερώτηση, 971 φορείς μας δώσανε που δεν μας αναφέρουν ποιοι είναι πόσο προσωπικό απασχολούν».
Παρ’ όλες, λοιπόν τις δυσχέρειες που λούζεται ο ελληνικός λαός μετά από χρόνια μνημονίων, κοινωνικού αποκλεισμού, περικοπών σε όλους τους κλάδους, και μια γενικότερη διάλυση αυτές οι καταγγελίες προκαλούν ακόμα περισσότερα ερωτήματα για την παρούσα κυβέρνηση.
Εν συνεχεία, ο γραμματέας κοινοβουλευτικού έργου του Ποταμιού, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης: «Όλα τα κανει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Με καμία συνθήκη ακόμα και αν καταρρακωθεί η χώρα, παραδοθεί, γίνει κομμάτια, παραδοθεί αυτή η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τα πελατάκια από τα οποία ζούνε εξάλλου. Το γενικό λογιστήριο δεν ξέρει πόσο τους πληρώνει καθώς τα υπουργεία δεν έδωσαν στοιχεία.»

Ακούστε εδώ όλη τη Συνέντευξη στον Πέτρο Κουσουλό

 

Οι καταγγελίες για τη ΔΕΗ

Τα… ρετιρέ που διατηρούνται στις λίστες μισθοδοσίας της ΔΕΗ κατήγγειλε πριν λίγες μέρες με ανάρτησή του στο Facebook ο γραμματέας κοινοβουλευτικού έργου του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Ο μέσος όρος των μισθών των εργαζομένων στη ΔΕΗ ανέρχεται σε 3.425 ευρώ, σύμφωνα με τον Π. Καρκατσούλη, ο οποίος καταγγέλλει ότι συνδικαλιστές της ΔΕΗ πληρώνονται προσαυξήσεις, υπερωρίες, νυχτερινά και Κυριακές, αν και δεν εργάζονται.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάποιοι εργαζόμενοι λαμβάνουν και «επίδομα ευδόκιμης παραμονής», το οποίο μάλιστα… συνυπάρχει με το απλό «επίδομα παραμονής».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Π. Καρκατσούλη

Στην αρχή σκέφτηκα να γράψω κάτι πιο «οργανωμένο». Για παράδειγμα, για το ρόλο του πελατειασμού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, για το πως δημιουργήθηκαν τα «ρετιρέ» του δημοσίου, για τα εμπόδια στην μεταρρύθμισή τους και κατά την περίοδο της κρίσης και κάποιες προτάσεις θεραπείας. Μετά, έπεσα πάνω στην ΔΕΗ και εγκατέλειψα την προσπάθεια. Σας δίνω, λοιπόν, σε πρωτόλεια μορφή το υλικό που διερευνούσα. Απολαύστε υπεύθυνα:
1. Το μέσο κόστος μισθοδοσίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ ανέρχεται ΣΗΜΕΡΑ στα 3.425 Ευρώ το μήνα.
2. «Οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης που απασχολούνται σε πρόγραμμα εναλλασσόμενης φυλακής (βάρδια) για τουλάχιστον έξι (6) μήνες και εκλέγονται στα διοικητικά συμβούλια των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, θα τίθενται εκτός προγράμματος βάρδιας και θα τους καταβάλλεται ως προσωπική διαφορά το ποσό που θα ελάμβαναν εάν εργάζονταν πραγματικά στη βάρδια, εφόσον τα Διοικητικά Συμβούλια των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες στις ισχύουσες ρυθμίσεις της ΔΕΗ Α.Ε., αποφασίσουν ότι τα συνδικαλιστικά αυτά στελέχη θα έχουν πλήρη απαλλαγή από τα εργασιακά τους καθήκοντα κάνοντας χρήση συνδικαλιστικής άδειας καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας τους, μετά τη λήξη της οποίας θα δύνανται να επανέλθουν στο πρόγραμμα εναλλασσόμενης φυλακής (βάρδια) με αίτησή τους».
3. «Τα ως άνω ισχύουν και για τους εκλεγμένους μισθωτούς της ΔΕΗ Α.Ε. στα Διοικητικά Συμβούλια των Δευτεροβάθμιων και Τριτοβάθμιων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων που εκ του νόμου έχουν πλήρη απαλλαγή από τα καθήκοντά τους καθόλη τη διάρκεια της θητείας τους».

4. «Όσοι εργαζόμενοι πληρούσαν τις ως άνω προϋποθέσεις και υπέστησαν μισθολογική βλαπτική μεταβολή από την εφαρμογή της από 07.06.2012 Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, θα τους καταβληθούν αναδρομικά οι προσαυξήσεις βάρδιας από την ημερομηνία διακοπής».
5. «Οι προσαυξήσεις βάρδιας θα καταβάλλονται μόνο εφόσον παρέχεται πραγματική εργασία (φυσική παρουσία) με εξαίρεση την κανονική άδεια (!!!).
1. (Από την ισχύουσα συλλογική σύμβαση).
6. Βρείτε τη διαφορά μεταξύ επιδόματος «ευδόκιμης παραμονής» και επιδόματος «παραμονής». Λαμβάνουν και τα δύο.
Αθήνα, 30 Ιανουαρίου του σωτηρίου έτους 2017

Σχόλια