Λέσβος: 84χρονος απείλησε πρόσφυγες με καραμπίνα

Λέσβος: 84χρονος απείλησε πρόσφυγες με καραμπίνα

Πρόσφυγες που κάθονταν σε καντίνα, στην είσοδο του hotspot στη Μόρια της Λέσβου, απείλησε με την κυνηγετική καραμπίνα του εχθές το βράδυ ένας 84χρονος κάτοικος της περιοχής.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 84χρονος, που είναι ιδιοκτήτης παρακείμενου ελαιοκτήματος, επιτέθηκε απρόκλητα στους μετανάστες και κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, αν και νόμιμα κατείχε το όπλο, το οποίο ωστόσο κατασχέθηκε.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, ο οποίος ενημερώθηκε για τη χθεσινή ενέργεια του 84χρονου, έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερος, παραπέμποντάς τον να δικαστεί σε τακτική δικάσιμο.

Όπως έγινε γνωστό, ο ίδιος ηλικιωμένος στο παρελθόν είχε επιτεθεί στο δήμαρχο της Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, στη διάρκεια λαϊκής συνέλευσης του χωριού, πετώντας ένα κεφάλι προβάτου, ισχυριζόμενος ότι το έσφαξαν και το έφαγαν οι μετανάστες.

Παράλληλα, το ίδιο άτομο εικονίζεται σε φωτογραφίες της περασμένης Δευτέρας, που δείχνουν τη στιγμή της επίθεσης εναντίον νεαρών γυναικών, στο περιθώριο της επεισοδιακής διαδήλωσης των κατοίκων της Μόριας.

Φωτογραφία αρχείου


Σχόλια