Λέσβος: Επεισόδια στο κέντρο φιλοξενίας στη Μόρια, λίγες ώρες πριν την επίσκεψη Μπαν Κι Μουν

Λέσβος: Επεισόδια στο κέντρο φιλοξενίας στη Μόρια, λίγες ώρες πριν την επίσκεψη Μπαν Κι Μουν

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου, λίγες ώρες πριν την επίσκεψη του γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, στο νησί, αύριο το πρωί.

Συγκεκριμένα, ένας μικρός αριθμός μεταναστών, από τα περισσότερα από δυο χιλιάδες άτομα που μένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας, έβαλαν φωτιά σε κοντέινερ και σε στρώματα διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης και προκάλεσαν ένταση.

Σημειώνεται πάντως ότι αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία και οι φωτιές έχουν σβήσει.

Σε ό,τι αφορά στο σημερινό πρόγραμμα του κ. Μπαν Κι Μουν, σε λίγη ώρα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν το προσφυγικό, αλλά και το Κυπριακό.

Αργότερα το βράδυ θα παρατεθεί δείπνο προς τιμήν του κ. Μπαν Κι Μουν στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου θα είναι παρόντες με βάση το πρωτόκολλο ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τις συζύγους τους, γεγονός που θα συμβεί για πρώτη φορά.

Αύριο Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών με τον Μπαν Κι Μουν στις 9.30 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, και θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

Μετά τη συνάντηση, ο γγ του ΟΗΕ θα μεταβεί στη Λέσβο συνοδεία του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, όπου θα επισκεφθεί προσφυγικές δομές και θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς.

(Φωτογραφία αρχείου)

 

 Σχόλια