Λέσβος: Εξάρθρωση κυκλώματος που χορηγούσε πλαστά έγγραφα σε πρόσφυγες & μετανάστες

Λέσβος: Εξάρθρωση κυκλώματος που χορηγούσε πλαστά έγγραφα σε πρόσφυγες & μετανάστες

Κύκλωμα, τα μέλη του οποίου έφτιαχναν πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα, τα οποία διέθεταν σε μετανάστες και πρόσφυγες έναντι χρηματικής αμοιβής, εξαρθρώθηκε από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Στη διάρκεια επιχείρησης, συνελήφθησαν ένας 23χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, ο οποίος εκτιμάται πως ήταν «εγκέφαλος» της οργάνωσης, καθώς και τρία μέλη του κυκλώματος, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 19, 22 και 27 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας και της παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την έρευνα, ο 23χρονος – αρχηγός της οργάνωσης, από κοινού με τα άλλα τρία μέλη του κυκλώματος, έφτιαχναν σε σπίτι όπου έμεναν όλοι μαζί στη Μυτιλήνη, αντίγραφα γνησίων υπηρεσιακών σημειωμάτων αστυνομικών αρχών, χρησιμοποιώντας και μια μη αυθεντική σφραγίδα.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 42 πλαστογραφημένα υπηρεσιακά σημειώματα, δύο κινητά τηλέφωνα και διάφορες χειρόγραφες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στη χώρα, θα οδηγηθούν αύριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.Σχόλια