Λέσβος: Εξάρθρωση κυκλώματος που προωθούσε αλλοδαπούς με πλαστά δικαιολογητικά, έναντι αδράς αμοιβής

Λέσβος: Εξάρθρωση κυκλώματος που προωθούσε αλλοδαπούς με πλαστά δικαιολογητικά, έναντι αδράς αμοιβής

Στην εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος που εφοδίαζε με πλαστά έγγραφα πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες, οι οποίοι είχαν εισέλθει στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από την Τουρκία, και στη συνέχεια τους προωθούσε στην ηπειρωτική Ελλάδα, προχώρησαν οι Αρχές στη Μυτιλήνη, μετά από αιφνιδιαστική επιχείρηση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, την έρευνα για την υπόθεση διενήργησαν με άκρα μυστικότητα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η ΕΥΠ, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχε και η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής 10 άτομα στη Λέσβο, τα οποία κατήρτιζαν τα πλαστά έγγραφα σε δύο διαμερίσματα στη Μυτιλήνη, και με αυτά εφοδίαζαν τους αλλοδαπούς που δεν είχαν ακόμα ταυτοποιηθεί από τις αστυνομικές αρχές, για να φύγουν με τα πλοία της γραμμής.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το κύκλωμα προωθούσε με αυτόν τον τρόπο εκατοντάδες άτομα καθημερινά, εισπράττοντας αμοιβή από τον καθένα.

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες είναι όλοι αλλοδαποί, ενώ εκτιμάται ότι το κύκλωμα είχε επαφές και άλλα σημεία της χώρας, όπου έστελνε πλαστά δικαιολογητικά.

Μετά την ολοκλήρωση της υπόθεσης αναμένονται ανακοινώσεις από την Αστυνομία.


Σχόλια