Λεβέντης: Αν στηρίξω Τσίπρα, μην ψηφίσετε Ένωση Κεντρώων – Δεν μπορεί να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας

Λεβέντης: Αν στηρίξω Τσίπρα, μην ψηφίσετε Ένωση Κεντρώων – Δεν μπορεί να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας

Συνέντευξη στο «Έψιλον» παραχώρησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, μίλησε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα, και το απέρριψε κατηγορηματικά.

«Δεν μπορεί ο Τσίπρας να ικανοποιήσει τα αιτήματα που θα βάλω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης, αναφέροντας για παράδειγμα ότι ζητά τη μείωση των βουλευτών σε 200, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, την επιβολή πλαφόν στις αμοιβές από το Δημόσιο κ.ά.

Σε ερώτηση αναφορικά με το αν θα μπορούσε να στηρίξει την κυβέρνηση, δίχως να συμμετάσχει ο ίδιος σε αυτήν, ο κ. Λεβέντης είπε πως υπάρχει «μηδέν ενδεχόμενο» για αυτό, προσθέτοντας μάλιστα, ότι αν ο κ. Τσίπρας του προτείνει κάτι τέτοιο, «θα χαθεί και η φιλική σχέση που έχουμε».

«Για να στηρίξω κυβέρνηση, θέλω εθνικό σχέδιο», είπε και απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του κόμματος τόνισε: «Αν στηρίξω Τσίπρα, μην ψηφίσετε Ένωση Κεντρώων».

Ο κ. Λεβέντης σημείωσε ακόμη ότι τις θέσεις του αυτές γνώριζε και ο κ. Καλλιάνος, ο οποίος αποχώρησε από την Ένωση Κεντρώων, επικαλούμενος τη διαφωνία του με την προσέγγιση του κόμματος προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στις πρωινές δηλώσεις του κ. Καλλιάνου σχετικά με ανακοίνωση εναντίον του Τρύφωνα Αλεξιάδη και την κόντρα που ακολούθησε, ο κ. Λεβέντης είπε πως ο κ. Καλλιάνος «έβγαλε μονός του κριτική εναντίον του κ. Αλεξιάδη». Αντίθετα, όπως εξήγησε, η Ένωση Κεντρώων ήθελε να βγάλουν μια ανακοίνωση που θα του έλεγε να κόψει τον ΕΝΦΙΑ προτείνοντας ορισμένα αντισταθμιστικά μέτρα, δίχως να χρησιμοποιούν υβρεολόγιο εναντίον του κ. Αλεξιάδη.

«Του είπα «γιατί το έκανες αυτό;» Μου απάντησε ότι «πήγα στο χωριό μου κι εκεί δεν συμφωνούν που στηρίζουμε Τσίπρα», κάτι τέτοια έλεγε… Δηλαδή αν στο χωριό μου λένε ότι είναι φασίστες, θα γίνω κι εγώ;» δήλωσε ο κ. Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων πρόσθεσε πως τις συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα τις κάνει σε μια προσπάθεια «να φέρω νέα ήθη, ώστε τα νομοσχέδια να περνούν με πάνω από 153 ψήφους και να υπάρχουν συναινέσεις».

Τέλος, αναφερόμενος στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και την κατάργηση του μπόνους, ο κ. Λεβέντης αποκάλυψε ότι ο Τσίπρας του είπε πως το προχωρά παρότι «το συμφέρον μου θα ήταν να έρθει ο Μητσοτάκης, να τα κάνει μπάχαλο, και να έρθω εγώ πάλι με μπόνους».Σχόλια