Λεβέντης: «Ναι» στην εξεταστική για τα δάνεια αλλά δεν είναι ώρα για κυνήγι μαγισσών – Θα έχουμε εκλογές σε λίγους μήνες

Λεβέντης: «Ναι» στην εξεταστική για τα δάνεια αλλά δεν είναι ώρα για κυνήγι μαγισσών – Θα έχουμε εκλογές σε λίγους μήνες

Θετικός αναφορικά με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, εκφράζοντας ωστόσο επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα βγουν ουσιαστικά συμπεράσματα.

«Τα δάνεια των κομμάτων δεν είναι ίδιο θέμα με τα δάνεια των Μέσων Ενημέρωσης. Το ένα αφορά τη δημόσια ζωή και το άλλο ποινικό αδίκημα για τυχόν μεσολάβηση κομμάτων για να πάρουν κάποιοι δάνεια. Τζάμπα θα δουλέψει η Εξεταστική Επιτροπή. Κάθε κόμμα θα βγάλει τη δική του πραγματογνωμοσύνη. Αυτή η Βουλή θα χαζεύει όταν τα προβλήματα της χώρας είναι τεράστια», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο κ. Λεβέντης.

«Ο κ. Τσίπρας έπρεπε να ασχοληθεί με τη χώρα και όχι με κυνήγι μαγισσών. Όταν τελειώσει η Εξεταστική και αφού πέσουν πυροτεχνήματα στο “γάμο του καραγκιόζη», θα καταλήξουμε στο ότι έγινε – έγινε, πάμε παρακάτω», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ακόμη, ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στις υποκλοπές περιεχομένου συνομιλίας μελών του ΔΝΤ, υποστηρίζοντας ότι καμία πλέον ξένη αντιπροσωπεία δε θα εμπιστευτεί το ελληνικό κράτος.

Παράλληλα, επιτέθηκε στη κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στο ΔΝΤ και τις δηλώσεις στελεχών της ότι δεν το χρειάζεται η Ελλάδα, τονίζοντας ότι « όλοι γνωρίζουν ότι χωρίς αυτό, μια χώρα που είναι σε πρόγραμμα, δεν μπορεί να βγει στις αγορές».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν είναι σοβαρή, ενώ ανέφερε ότι βάσει πληροφοριών που έχει, «η ΕΕ και το ΔΝΤ έχουν αποφασίσει να δώσουν ‘’πετσοκομμένη’’ βοήθεια στην Ελλάδα, η οποία θα είναι της τάξεως του 1,2 δισ. ευρώ».

Ο κ. Λεβέντης εκτίμησε και ότι θα γίνουν εκλογές Οκτώβριο με Νοέμβριο, καθώς όπως είπε, «ο κ. Τσίπρας δε θα έχει πρόσωπο να φέρει προς ψήφιση ένα 4ο μνημόνιο».

Τέλος, επανέλαβε τις προτάσεις του για περικοπή μισθού και συντάξεων βουλευτών, αλλά και την καθιέρωση απλής αναλογικής λέγοντας χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Πρέπει να υπάρχει κουλτούρα συνεργασιών. Εσείς στην αριστερά θα ντρέπεστε που δεν εφαρμόσατε απλή αναλογική, όταν θα καταλάβετε ότι πέρασε από τα χέρια σας χρυσός και δεν τον πιάσατε».Σχόλια