Λίγο πριν… αλέκτωρ λαλήσει η ψηφοφορία λόγω διάσκεψης των Προέδρων που συγκάλεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Λίγο πριν… αλέκτωρ λαλήσει η ψηφοφορία λόγω διάσκεψης των Προέδρων που συγκάλεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε να συγκαλέσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου σύμφωνα με το σχετικό πρωτόκολλο, και ενώ την ίδια στιγμή κυριολεκτικά σε αναβρασμό βρίσκεται η κυβέρνηση με τις πυρετώδεις παρασκηνιακές διεργασίες να προσπαθούν να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις διαρροές, που όπως φαίνεται δεν θα είναι και λίγες.

Κατά τη συγκεκριμένη διάσκεψη, πρόκειται να αποφασιστεί η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην Ολομέλεια οπότε και θα οριστεί η ώρα κατά την οποία θα ξεκινήσει η συζήτηση η οποία μάλλον θα αρχίσει μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ώστε να εμφανιστεί στα πρακτικά ως διαφορετική ημέρα.

Υπό αυτά τα δεδομένα, αναφέρουν ότι η πρόεδρος προσανατολίζεται να ορίσει ως ώρα έναρξης της συνεδρίασης την 00:01, ώστε στα πρακτικά να καταγραφεί ως διαφορετική ημέρα…

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής και το άρθρο 89 -με βάση το οποίο εισήχθη προς συζήτηση η ελληνική πρόταση ως νομοσχέδιο στη Βουλή- στη συγκεκριμένη διαδικασία δεν είναι υποχρεωτικές οι τοποθετήσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς. Όπως όλα δείχνουν, ωστόσο, οι αρχηγοί προτίθενται να τοποθετηθούν.

Κατά τη διαδικασία στην Ολομέλεια, θα τοποθετηθούν αρχικά οι εισηγητές, στη συνέχεια θα πάρουν τον λόγο κάποιοι βουλευτές, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων και οι πολιτικοί αρχηγοί, εφόσον το θελήσουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι βάσει του χρονοδιαγράμματος η ψηφοφορία θα ξεκινήσει μετά τις 3.00 τα χαράματα…

Εν τω μεταξύ όλο και περισσότερο χώρο βρίσκουν τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, με αφορμή και τη σχετική αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα σύμφωνα με την οποία «δεν θα δεχθεί απώλεια της δεδηλωμένης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέτει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας και αφήνει τους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση, αν και κατά πολλούς το θέμα της δεδηλωμένης που έθεσε ο Τσίπρας ενδεχομένως να αποτρέψει το οποιοδήποτε «αντάρτικο».

Mέχρι αυτήν την ώρα διακινούνται πολλές διαρροές για τη στάση βουλευτών που θα κρατήσουν στην κρίσιμη ψηφοφορία. Σε περίπτωση που ο Τσίπρας έχανε την πλειοψηφία στη Βουλή δεν θα προχωρούσε σε κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας, αλλά θα δρομολογούσε διαδικασίες για πρόωρες εκλογές.

Σχόλια