Λιντσάρισμα μέχρι θανάτου 50χρονου Ινδού επειδή υπήρχαν φήμες πως είχε στο ψυγείο του βοδινό κρέας (φωτό)

Λιντσάρισμα μέχρι θανάτου 50χρονου Ινδού επειδή υπήρχαν φήμες πως είχε στο ψυγείο του βοδινό κρέας (φωτό)

Φρικτό θάνατο βρήκε ένας 50χρονος εργάτης και πατέρας δυο παιδιών στην πόλη Dadri της ινδικής επαρχίας Pradesh, όταν κυριολεκτικά λιντσαρίστηκε από τουλάχιστον εκατό συγχωριανούς του μετά από φήμη που είχε διαδοθεί πως η οικογένειά του διατηρούσε στο ψυγείο αγελαδινό κρέας το οποίο και κατανάλωνε.

Τραγικό θύμα ο 50χρονος Mohammad Akhlaq που το βράδι της Δευτέρας, και σε ένα χωριό που βρίσκεται μόλις 50 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Ινδίας, Δελχί, δέχθηκε θανατηφόρα χτυπήματα με μαχαίρια, πέτρες και ξύλα αλλά και ο 22χρονος γιός του ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο με βαρύτατες κακώσεις σε όλο του το σώμα. _85824297_85824296Η 18χρονη κόρη του κατέθεσε πως, το βράδυ της Δευτέρας, μια ομάδα τουλάχιστον 100 ατόμων από το χωριό, έφτασαν εξαγριωμένοι στο σπίτι τους κρατώντας ξύλα και τούβλα, πιστεύοντας πως καταναλώνουν κρέας αγελάδας. Άρχισαν να χτυπούν τους γονείς τους αλλά και τους ίδιους ενώ στο τέλος έσυραν τον άτυχο άνδρα έξω από το σπίτι όπου και του κατάφεραν τα τελειωτικά και μοιραία κτυπήματα.

Για το έγκλημα η Αστυνομία ήδη συνέλαβε 6 άτομα ενώ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, βρίσκεται σε αναζήτηση των προσώπων που διέδωσαν τη συγκεκριμένη φήμη, ως ηθικούς αυτουργούς της αποτρόπαιας πράξης.

_85827277_85827276

Την ίδια στιγμή, η οικογένεια του άτυχου άνδρα δηλώνει πως στο ψυγείο τους είχαν αρνίσιο και όχι βόειο κρέας το οποίο μάλιστα οι Αρχές κατέσχεσαν προκειμένου να το στείλουν για εργαστηριακό έλεγχο και να αποδειχθεί η προέλευσή του.

Ανώτατος αξιωματούχος της Αστυνομίας δήλωσε στα ΜΜΕ πως «κάποιοι ντόπιοι διέδιδαν εδώ και καιρό φήμες πως ο Akhlaq διατηρούσε σπίτι του αγελαδινό κρέας και πως ολόκληρη η οικογένεια ασχολείτο με τη σφαγή αγελάδων». Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, οι φήμες αυτές είχαν ξεκινήσει από τοπικό ναό.

Υπενθυμίζεται πως η σφαγή και η κατανάλωση βοοειδών είναι ένα εξαιρετικά «ευαίσθητο» θέμα για την Ινδία, καθώς η αγελάδα θεωρείται ιερό ζώο από τους ινδουιστές που αποτελούν το 80% του πληθυσμού και φτάνουν τον αριθμό του 1,2 δισ. ανθρώπων.

_85827347_85827346
Ειδικά η επαρχία Uttar Pradesh συγκαταλέγεται στις πολιτείες εκείνες της Ινδίας που έχουν θεσπίσει ακόμη πιο αυστηρούς νόμους που αφορούν τη σφαγή αγελάδων καθώς και την πώληση και κατανάλωση του βόειου κρέατος.

Ωστόσο εκατομμύρια είναι την ίδια στιγμή και εκείνοι που αντιτίθενται με τον συγκεκριμένο νόμο-ταμπού ισχυριζόμενοι πως «δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποφασίζει ένα κράτος ή μια θρησκεία για το τι θα βάλουν στο πιάτο τους».

 Σχόλια