Λιου: Χρειάζεται να γίνει συζήτηση για μια μορφή αναδιάρθρωσης ενός μέρους του ελληνικού χρέους

Λιου: Χρειάζεται να γίνει συζήτηση για μια μορφή αναδιάρθρωσης ενός μέρους του ελληνικού χρέους

Ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα πρέπει να συζητήσουν κάποιας «μορφής αναδιάρθρωση χρέους», διεμήνυσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, επισημαίνοντας ακόμα πως φοβάται ένα «ατύχημα» στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους δανειστές.

«Η Ελλάδα πρέπει να κάνει επώδυνες προσαρμογές, και οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας πρέπει να δείξουν ευελιξία σε ό,τι αφορά στους στόχους και τον τρόπο επίτευξής τους. Και χρειάζεται να γίνει συζήτηση για μια μορφή αναδιάρθρωσης ενός μέρους του ελληνικού χρέους», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Λιου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ιστότοπο Yahoo! Finance, μία ημέρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ ανέφερε και ότι τον ανησυχεί ο τρόπος που διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, με συνεχείς διορίες που χάνονται: «Αυτό που με ανησυχεί σε ό,τι αφορά στις συζητήσεις για την Ελλάδα είναι ο αριθμός των προθεσμιών, καθώς και το πόσες φορές οι διαπραγματεύσεις έχουν βρεθεί στο χείλος του γκρεμού», είπε.

«Ο κίνδυνος ενός ατυχήματος αυξάνεται όταν υπάρχει αυτό το είδος των καταστάσεων, και όλοι πιέζονται πριν από μια προθεσμία», είπε ο Λιου, τονίζοντας πως η παγκόσμια οικονομία δε χρειάζεται να υποστεί ένα νέο «σοκ».Σχόλια