«Λίστα Αλεξιάδη» – πληροφορίες: Επιχειρηματίας με στενές σχέσεις με πρώην πρωθυπουργό & 3 πασίγνωστοι δημοσιογράφοι ανάμεσα στους καταθέτες

«Λίστα Αλεξιάδη» – πληροφορίες: Επιχειρηματίας με στενές σχέσεις με πρώην πρωθυπουργό & 3 πασίγνωστοι δημοσιογράφοι ανάμεσα στους καταθέτες

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει η λίστα με τα στοιχεία για 10.588 τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων σε ελβετική τράπεζα, την οποία παρέλαβε στις 24 Νοεμβρίου το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών από τη φορολογική διοίκηση της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Η λίστα περιέχει ονόματα μεγαλοκαταθετών με ποσά συνολικού ύψους 3,9 δισ. ελβετικών φράγκων (περίπου 3,6 δισ. ευρώ) για το έτος 2006 και 2,9 δισ. φράγκων (2,6 δισ. ευρώ) για το 2008.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι ηχηρά, μεταξύ αυτών εφοπλιστές, επιχειρηματίες, μεγαλοβιομήχανοι.

Όπως αναφέρθηκε, μάλιστα, στην εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου στο κανάλι E, στη λίστα εντοπίζονται περίεργες καταθέσεις σε έναν γνωστό επιχειρηματία της Βορείου Ελλάδος, ο οποίος μάλιστα έχει και στενότατες επαφές με πρώην πρωθυπουργό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτές οι περίεργες καταθέσεις φτάνουν τα 57 εκατ. ευρώ και έχουν εντοπιστεί γκρίζες ζώνες στη διακίνηση χρημάτων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η λίστα περιλαμβάνει και έναν πολύ γνωστό επιχειρηματία ζυθοποιίας, επίσης από τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και έναν επιχειρηματία με γνωστές σχέσεις από το παρελθόν με ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Σε ό,τι αφορά στον πολιτικό τομέα, φέρεται να υπάρχει και ένα συγγενικό πρόσωπο πολιτικού προσώπου, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι στη λίστα φέρεται να εντοπίζεται και η παρουσία ενός επιχειρηματία με χρεοκοπημένες επιχειρήσεις, ο οποίος όμως έχει στο όνομά του υψηλές καταθέσεις στη UBS.

Τέλος, και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, στη λίστα φέρονται να υπάρχουν και τρεις δημοσιογράφοι, πολύ γνωστοί κυρίως από το χώρο της τηλεόρασης, αλλά και από το χώρο των εντύπων.Σχόλια