Ώρα μηδέν για την Ελλάδα: Από Δευτέρα ή τρίτο Mνημόνιο ή επιστροφή σε εθνικό νόμισμα

72 0
ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 8 Ιουλίου 201500:17

00:17 Τσίπρας: Μέχρι τέλος της εβδομάδας το αργότερο θα έχουμε καταλήξει. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με ισχυρό όπλο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Στις τοποθετήσεις των συναδέλφων μου με χαρά βλέπω πως δεν έχουμε ένα «ελληνικό πρόβλημα» αλλά ευρωπαϊκό. 

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 8 Ιουλίου 201500:16

00:15 Τσίπρας: Βασική μας κατεύθυνση μια συμφωνία κοινωνικά δίκαιη αλλά και βιώσιμη για την Ελλάδα αλλά και την Ευρωζώνη. 

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 8 Ιουλίου 201500:10

00:07 Ολάντ: Αναφερόμαστε σε ένα διετές πρόγραμμα το οποίο πρέπει να τηρείται από όλες τις πλευρές. 

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 8 Ιουλίου 201500:07

00:07 Ολάντ: Πρέπει νάχουμε κατά νου τη λογική της Ευρώπης. Όλες οι πλευρές πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα. Η Γαλλία θα κάνει τα πάντα ώστε αυτή η ιδέα των προπατόρων της Ευρώπης να παραμείνει ζωντανή. 

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 8 Ιουλίου 201500:06

00:05 Ολάντ: H Γαλλία επιθυμεί την Ελλάδα στην Ευρωζώνη αλλά η απάντηση εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση. Οι προτάσεις πρέπει να γίνουν μέχρι αύριο το πρωί. Δεν μιλούμε για το μέλλον της Ελλάδας αλλά για το μέλλον της Ευρώπης. Τι θα μπορούσε αυτό να φέρει στους λαούς της;
– Η αλληλεγγύη είναι η βασική αρχή πάνω στην οποία έχει χτιστεί η Ευρώπη. Δεν υπάρχει άλλος καιρός για χάσιμο. 

Δεν μπορούσαμε σήμερα να λάβουμε αποφάσεις. Έπρεπε να γνωρίζουμε τι σήμαινε το δημοψήφισμα, αν σήμαινε το τέλος της διαδικασίας ή ένα μέρος της διαδικασίας για να εξέλθουμε από την κρίση. 

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201523:58

23:58 Γιούνκερ: Δεν νομίζω ότι μπορεί να συζητηθεί η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους πριν τον Οκτώβρη αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τις προτάσεις που θα κάνει η κυβέρνηση μέχρι το πρωί της Παρασκευής. 

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201523:56

23:56 Γιούνκερ: Είμαι υπέρ του να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη αλλά η Ελλάδα πρέπει να μας πει προς τα πού θέλει να πάει.

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201523:52

23:52 Γιούνκερ: Επιθυμώ η ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει νέες προτάσεις. Θα μπορούσαμε να έχουμε μια συμφωνία σήμερα. Αυτό όμως δεν συμβαίνει. Είχα πει πως μια ψήφος στο ΟΧΙ θα έφερνε την Ελλάδα σε δυσχερή θέση. 

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201523:51

23:51 Τουσκ: Οι τρεις θεσμοί περιμένουν να εξετάσουν την αξιοπιστία των νέων ελληνικών προτάσεων. Αναζητούμε κοινό τόπο. Αν δεν τον βρούμε, αυτό θα σημάνει το τέλος των διαπραγματεύσεων, με ό,τι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο, ακόμη και με το χειρότερο σενάριο. Κάτι τέτοιο θα επηρρεάσει ολόκληρη την Ευρώπη και όποιος δεν το αναγνωρίζει αυτό, αυταπατάται. Τελευταία προθεσμία η Κυριακή. 

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201523:47

23:45 Μέρκελ: Δεν έχουμε ούτε αίτημα για το ESM αλλά ακόμη και αν το είχαμε, αυτό δεν θα ήταν αρκετό. Αμφισβητώ αν μπορεί η Ελλάδα να εγγυηθεί τις προϋποθέσεις για μια συζήτηση μακροπρόθεσμης λύσης. Απομένουν λίγες μόνο μέρες. 

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201523:43

23:42 Mέρκελ: Πρώτα οι μακρυπρόθεσμες προτάσεις της κυβέρνησης και μετά οι βραχυπρόθεσμοι μηχανισμοί στήριξης.

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201523:41

23:40 Μέρκελ: Σεβόμαστε το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος αλλά υπάρχουν ακόμη 18 χώρες. 

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201523:38

23:27 Ματέο Ρέντσι: Να δώσουμε στην Ελλάδα την ευκαιρία να προχωρήσει

Για νέα Σύνοδο Κορυφής των 28 (και όχι μόνο των κρατών της Ευρωζώνης) την Κυριακή έκανε λόγο ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Απόψε η απόφαση είναι ότι θα περιμένουμε μέχρι την Κυριακή για τη νέα πρόταση προς τους θεσμούς από την ελληνική κυβέρνηση, υπογράμμισε ο κ. Ρέντσι. 

«Αυτή θα είναι η τελευταία Σύνοδος για την Ελλάδα. Ελπίζω να έχει ευτυχές τέλος», υπογράμμισε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η Ευρώπη χρειάζεται επενδύσεις και ανάπτυξη και αυτό είναι προτεραιότητα για εμάς. Υπάρχει το ελληνικό πρόβλημα αλλά για την Ιταλία, το θέμα είναι μια συζήτηση ευρύτερη για την Ευρώπη και όχι μόνο για την Ελλάδα. Υπάρχει σύνδεση μεταξύ των δυο θεμάτων –Ελλάδας και προοπτικών Ευρώπης. Το βασικό είναι να υπάρχει προοπτική, υπογράμμισε. 

«Νομίζω ότι μπορούμε να βρούμε μια συμφωνία για την Ελλάδα. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα και αν βρούμε μια συμφωνία για την Ελλάδα, αν δεν επενδύσουμε σε ένα άλλο όραμα για την Ευρώπη, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Πρέπει να λύσουμε το πρώτο πρόβλημα, αλλά το πραγματικό είναι το επόμενο», τόνισε.

«Το πρόβλημα είναι σημαντικό για όλους τους Ευρωπαίους. Το μεγάλο πρόβλημα είναι το έλλειμμα οράματος για τις επόμενες γενιές» τόνισε.

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201520:12

20:00: Ξεκίνησε η Σύνοδος Κορυφής

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201519:52

19:50 Φάιμαν: Ελπίζω σε κάτι συγκεκριμένο. Ελπίζω να είναι τόσο σαφές ώστε να μπορούμε να χτίσουμε κάτι πάνω του

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201519:52

19:41 Ρούτε: Είμαι απαισιόδοξος για την Ελλάδα

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201519:52

19:35 Επρόκειτο για μια προπαρασκευαστική συνάντηση για τις προτάσεις που πρόκειται να παρουσιάσει αργότερα ο κ. Τσίπρας

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201519:51

19:35 – Ολοκληρώθηκε η τριμερής συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ με τη συμμετοχή Γιούνκερ

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201518:09

18:00 Γιούνκερ: Θα περιμένουμε να ακούσουμε την πρόταση της ελληνικής πλευράς.

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201517:55

17:51 Ντάισελμπλουμ: Ακόμη δεν έχουμε ακούσει προτάσεις από την ελληνική πλευρά. Ίσως να την έχουμε σήμερα. Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε ακόμη για «αισιοδοξία».
Για να δώσει χρήματα ο ESM πρέπει να υπάρχει ένα τουλάχιστον βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα.

Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί μια τηλεδιάσκεψη. Ο χρόνος πιέζει πάρα πολύ. Ποτέ δεν δίνουμε οδηγίες στην ΕΚΤ, είναι μια ανεξάρτητη Αρχή. 

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201517:40

17:39 Aναμένονται δηλώσεις Ντάισελμπλουμ

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201517:35

17:30 Τζόζεφ Μούσκατ (Πρωθυπουργός Μάλτας): Η έλλειψη μίας σαφούς πρότασης από την ελληνική κυβέρνηση δεν βοηθάει στην σημερινή συνάντηση των ηγετών της Ευρωζώνης»

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201517:35

17:24 Τζόζεφ Ντάουλ (πρόεδρος της ευρωομάδας του ΕΛΚ): Όχι πρόταση, όχι πρόοδος. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήρθε με άδεια χέρια στο Eurogroup δείχνει την ανικανότητα και την απερισκεψία της

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201517:35

17:20 Κυβερνητικές πηγές: Δεν έχουμε προτάσεις υποστηρίζουν διάφοροι κύκλοι. Οπως δεν είχαμε με τις 47 σελίδες, το ίδιο την προπερασμένη Δευτέρα, το ίδιο σήμερα. Δεν έχουμε ή δεν τους αρέσουν οι προτάσεις μας;

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201517:35

17:19 Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τετάρτη – Το επιβεβαίωσε με tweet του ο Μάρτιν Σουλτς.

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201517:33

Oλοκληρώθηκε το Eurogroup

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201517:06

17:03  Η ελληνική μετάφραση της επιστολής του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι έπειτα από το αίτημα που υπέβαλε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αλέξης Τσίπρας, συγκάλεσα χθες το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων του Βουλής των Ελλήνων κατά τη διάρκεια του οποίου μία κοινή δήλωση υιοθετήθηκε από όλα τα πολιτικά κόμματα εκτός του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και η οποία παραθέτει τα ακόλουθα:

Η πρόσφατη ψήφος των Ελλήνων πολιτών στο δημοψήφισμα που διεξήχθη δεν συνιστά μια εντολή για αποχώρηση από την Ευρωζώνη, αλλά μια εντολή προκειμένου να συνεχίσουμε και να ενδυναμώσουμε τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας κοινωνικά δίκαιης και οικονομικά βιώσιμης συμφωνίας. Η Κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις και κάθε πολιτικός ηγέτης θα συμβάλλει σε αυτήν την προσπάθεια στη βάση του θεσμικού και πολιτικού ρόλου του.

Ο κοινός στόχος, σε αυτό το πλαίσιο, είναι η επιδίωξη μιας λύσης που θα εξασφαλίζει:

– Την επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας

– Την εφαρμογή αξιόπιστων μεταρρυθμίσεων, που θα στηρίζονται στη δίκαιη κατανομή των βαρών και την ώθηση της ανάπτυξης, με όσο το δυνατόν λιγότερες υφεσιακές επιπτώσεις

– Ένα ισχυρό, εμπροσθοβαρές αναπτυξιακό πρόγραμμα, που θα προσανατολίζεται πρωταρχικά στην αντιμετώπιση της ανεργίας και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας

– Μία δέσμευση με στόχο την έναρξη μιας ουσιαστικής συζήτησης σχετικά με την αντιμετώπιση της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους της Ελλάδας

Οι πολιτικοί ηγέτες επίσης υπογράμμισαν ότι η αποκατάσταση της ρευστότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα σε συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνιστά μια άμεση προτεραιότητα.

Οι ανωτέρω συναινετικές αποφάσεις των περισσότερων πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας συνιστούν μία κρίσιμης σημασίας ευκαιρία για όλους τους εταίρους στην Ευρωζώνη προκειμένου να επιτευχθεί μια οικονομικά και πολιτικά βιώσιμης συμφωνίας».

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201516:02

15:49 Ίλμαρς Ρίμτσεβικς-ΕΚΤ-Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Λετονίας: Η εισαγωγή ενός άλλου νομίσματος στην Ελλάδα είναι το πιο ρεαλιστικό σενάριο, ίσως η Ευρωζώνη έχει ένα λιγότερο μέλος στο μέλλον

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201516:02

15:25 Il Messaggero: Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι έχει σκοπό να προτείνει στους ευρωπαίους σοσιαλιστές, σήμερα στις Βρυξέλλες, την έγκριση ενός νέου σχεδίου Μάρσαλ για την Ελλάδα, το οποίο να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των καταστρεπτικών συνεπειών της λιτότητας. Όπως διαρρέει από το κυβερνητικό μέγαρο στην Ρώμη, ο Ρέντσι είναι διατεθειμένος να στηρίξει το αίτημα του ελληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για δραστική μείωση της λιτότητας, αλλά επιθυμεί, σε αντάλλαγμα, να δεσμευθεί η Ελλάδα ότι θα υλοποιήσει κάποιες βασικής σημασίας μεταρρυθμίσεις.

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201516:02

15:20 Reuters: Η ΕΚΤ δεν μπορεί να είναι υπερβολικά γενναιόδωρη με τα δάνεια εκτακτης ανάγκης ή με ανεπαρκείς εξασφαλίσεις, αναφέρεται σε έγγραφο, θέτοντας αυστηρούς όρους στις ελληνικές και άλλες τράπεζες προκειμένου να διατηρήσουν την έκτακτη ρευστότητα. Η ΕΚΤ που παρέχει τον ELA στις ελληνικές τράπεζες, αύξησε τη Δευτέρα το haircut των ενεχύρων διατηρώντας την πίεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εν όψει της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης.

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201514:48

14:31 Ντε Γκίντος (Ισπανός ΥΠΟΙΚ):  Εϊμαστε στα τελευταία λεπτά της κρίσης, δεν νομίζω ότι το Grexit είναι μια λύση που επιθυμούμε. Οι τράπεζες είναι κλειστές, δεν μπορούν να ανοίξουν. Δεν υπάρχει χρόνος. Ερωτηθείς για το χρέος ο κ. Γκίντος δήλωσε ότι δεν είναι αυτό που επείγει αυτή τη στιγμή, πρέπει να δούμε αν μπορεί να εφαρμοστεί με όρους. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι εάν οι κανόνες μπορούν τηρηθούν. Κάθε πρόγραμμα έχει κανόνες.

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201514:48

14:30 Ριμάντας Σάτζους (ΥΠΟΙΚ Λιθουανίας): Στην πολιτική υπάρχει πάντα περιθώριο συμβιβασμών – Οι χαρισματικοί πολιτικοί τα καταφέρνουν

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201514:48

14:22 Αλεξάντερ Στουμπ (Φινλανδός ΥΠΟΙΚ): Δεν εξετάζουμε πρόγραμμα-γέφυρα για Ελλάδα

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201514:48

14:20 Έντουαρντ Σικλούνα (ΥΠΟΙΚ Μάλτας): Είναι καχύποπτες τώρα οι χώρες της Ευρωζώνης με την Ελλάδα, οπότε δεν μπορεί να συζητηθεί σε αυτή τη φάση το ζήτημα του χρέους. Το Eurogroup να λάβει υπόψιν και την επιλογή Grexit.Eιναι 50/50, πρέπει να διαχειριστούμε καλά κάθε επιλογή.

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201514:48

14:16 Πιερ Κάρλο Παντοάν (Ιταλός ΥΠΟΙΚ): Θα ακούσουμε προσεκτικά το αίτημα των ελληνικών αρχών και τις δεσμεύσεις που είναι πρόθυμη να αναλάβει η Ελλάδα – Πολλά θα εξαρτηθουν από την ελληνική κυβέρνηση.

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201514:48

14:15 Τζάνις Ρέιρς (Λετονός υπουργός Οικονομικών): «Οι Λετονοί δεν καταλαβαίνουν τους Ελληνες. Είναι έκπληκτοι με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Το 2008 ήμασταν στην ίδια θέση όμως νοικοκυρέψαμε τα του οίκου μας. Η οικονομία μας γνώρισε ύφεση 20%, μειώσαμε όμως κατά 30% τον δημόσιο τομέα μειώνοντας και μισθούς και προσωπικό. Αυτές οι διαρθρωτικές αλλαγές βοήθησαν την Λετονία να ανακάμψει»»

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201514:48

14:10 Βαν Οβερβελτ (Βέλγος ΥΠΟΙΚ): Η ελληνική οικονομία είναι σε ελεύθερη πτώση. Το τραπεζικό σύστημα είναι σε ελεύθερη πτώση. Δεν υπαρχει χρόνος. Ολα εξαρτώνται από τις ελληνικές προτάσεις.

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201514:48

14:04 Σόιμπλε: Μέχρι τώρα η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει πρόγραμμα. Σεβόμαστε το δημοψήφισμα αλλά χωρίς πρόγραμμα δεν μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα. Πρόκειται για απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, αυτή περιμένουμε. Οποιος γνωρίζει τις ευρωπαϊκές συνθήκες γνωρίζει σε τι πρέπει να προβεί και τι να κάνει.

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201514:47

14:00 Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει προκλήσεις, ο χρόνος έχει χαθεί. Πολλά εξαρτώνται από το τι θα παρουσιάσει η ελληνική κυβέρνηση. Αν θα μιλάμε για ένα αξιόπιστο πακέτο. Εργαζόμαστε προς το σενάριο συμφωνίας αλλά εάν δεν επιτευχθεί το σενάριο grexit δεν μπορεί να αποκλειστεί

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201514:47

13:55 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, σε σχέση με τη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο προεδρικό μέγαρο.

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201514:47

13:51 Πίτερ Καζιμίρ (Σλοβάκος ΥΠΟΙΚ): Βιώσιμη συμφωνία είναι εφικτή μόνο στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο. Η επιμίκυνηση των συζητήσεων είναι καταστροφική. Είμαστε απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα αλλά πρέπει να το σεβαστούμε. Η Ελλάδα βρίσκεται στα σχοινιά επί του παρόντος. Η γέφυρα εμπιστοσύνης έχει υποστεί πλήγμα. Τις επόμενες ώρες και εβδομάδες να επιλέξουμε τον έναν ή τον άλλο δρόμο.

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201514:47

13:48 Χωρίς δηλώσεις προσήλθε στο Eurogroup o πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201514:47

13:45 Πιερ Γκραμένια (Λουξεμβούργιος ΥΠΟΙΚ): Αναμένουμε προτάσεις από Αθήνα. Πρέπει να καταλάβουμε πώς θα λύσουν την εξίσωση «μέσα στο ευρώ και όχι στην πρόταση»

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201514:47

13:44 Πιερ Μοσκοβισί: Οι 18 λαοί πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψιν. Το Eurogroup συνέρχεται για να προετοιμάσει τη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης. Περιμένουμε τις νέες προτάσεις οι οποίες πρέπει είναι ολοκληρωμένες και αξιόπιστες. Το Grexit είναι σενάριο που δεν επιθυμούμε. Επιθυμώ να μπούμε στη συζήτηση χωρίς τα πολιτικά διακυβέυματα. 

Το μπαλάκι είναι στο γήπεδο των ελληνικών αρχών. Χαιρετίζω την δήλωση των ελληνικών κομμάτων. Οι λύσεις υπάρχουν, αλλά πρέπει να δούμε προτάσεις πραγματοποιήσιμες. Αναμένουμε το μήνυμα από τον ελληνα υπουργό Οικονομικών. Αν θέλει δρόμο της περιπέτειας ή της σταθερότητας. 

Αυτή η Σύνοδος δεν αφορά το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Ο ελληνικός λαός ακούστηκε πρέπει να ακουστούν και οι υπόλοιποι 18 λαοί. Το Grexit Θα πρέπει να αποφευχθεί απολύτως.Είμαστε εδώ για να δείξουμε ιστορική ευθύνη. Το Grexit θα ήταν μία τρομακτική αποτυχία.

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201514:47

13:38 ANSA: Ο Τσίπρας ζητάει επειγόντως 7 δισ. ευρώ για να γλιτώσει την χρεοκοπία

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201514:46

13:36 Χωρίς δηλώσεις προσήλθε στο Eurogroup o Ευκλείδης Τσακαλώτος.

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201514:46

13:35 Γερούν Ντάισελμπλουμ: Δεν έχουμε δει ακόμα τις ελληνικές προτάσεις. Νομίζω ότι η πίεση είναι στην ελληνική πλευρά. 

Θα ακούσω τον νέο ελληνα συνάδερφο, θα ακούσουμε τις προτάσεις του και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα. Το θέμα δεν είναι στα πρόσωπα αλλά που βρισκόμαστε πολιτικά μετά την αρνητική ψήφο στο δημοψήφισμα. 

Ελπίζω να έχουν σήμερα προτάσεις και να είναι αξιόπιστες. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι χρειάζεται για να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα της Ευρωζώνης

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201514:46

13:31 Χωρίς δηλώσεις προσήλθε στο Eurogroup ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπεν

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 7 Ιουλίου 201514:46

13:24 Süddeutsche Zeitung: Η πρόταση της Ελλάδας στο σημερινό Eurogroup δεν διαφέρει σημαντικά από την πρόταση που απέρριψαν οι Έλληνες στο δημοψήφισμαJoin the Conversation