Μητσοτάκης στη Βουλή: Το μαύρο στην ενημέρωση δεν θα περάσει

Μητσοτάκης στη Βουλή: Το μαύρο στην ενημέρωση δεν θα περάσει

Λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μίλησε για την προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΕΣΡ και τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και ανέφερε ότι στην προηγούμενη ομιλία του στη Βουλή είχε προειδοποιήσει τον κ. Τσίπρα ότι η πατρίδα μας δεν αντέχει να προσθέσει και μια κρίση δημοκρατίας.

O κ. Μητσοτάκης άρχισε την ομιλία του θυμίζοντας ότι στην τελευταία ομιλία του είχε προειδοποιήσει ότι η πατρίδα δεν αντέχει να προσθέσει στην κρίση της οικονομίας μία κρίση Δημοκρατίας.

«Βιώσαμε απαράδεκτες μεθοδεύσεις που είχαν σκοπό την άσκηση πίεσης σε δικαστές που θα κρίνουν την συνταγματικότητα του νόμου Παππά, μεθοδεύσεις που παραπέμπουν σε παρακράτος ανομίας και όχι σε κράτος δικαίου» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε -μεταξύ άλλων- «το μαύρο στην ενημέρωση δεν θα περάσει«.

Αναφέρθηκε και στην εφημερίδα «Αυγή» που δημοσίευσε φωτογραφίες για τα προσωπικά δεδομένα ανώτατου δικαστή και σημείωσε ότι «τα δεδομένα αυτά είχαν χρησιμοποιηθεί στη Βουλή από τους γνωστούς εργολάβους της λάσπης. Είναι αυτά δείγματα γραφής μίας εξουσίας που δεν έχει καμία αναστολή στο να υποσκάψει ότι της αντιστέκεται. Μία εξουσία που στέλνει στο σπίτι τους στελέχη που καταγγέλλουν διασπάθιση δημοσίου χρήματος».

Συνέχισε λέγοντας: «Διαβάζω απόσπασμα από την ανακοίνωση Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που μιλά για μεθόδους «φασιστικών καθεστώτων». Ποτέ την ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας δεν έχει εκδοθεί τέτοια ανακοίνωση από Εισαγγελείς στοχεύουν στην ηθική εξόντωση όποιου στέκεται εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης. Θα έπρεπε να προκαλεί και τα δικά σας αντανακλαστικά όταν η Αυγή δημοσιοποιεί προσωπικά δεδομένα και φωτογραφία δικαστικού που μετείχε την ίδια ημέρα στην συνεδρίαση του ΣτΕ. Αφού είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο και είχαν αναπαραχθεί στη Βουλή από γνωστούς εργολάβους της λάσπης. Ακόμη ένα δείγμα γραφής μια εξουσίας που δεν έχει αναστολή στην προσπάθειά της να υποσκάψει ό,τι έχει απέναντί της ως θεσμικό αντίβαρο.

Μια εξουσία που διορίζει νύχτα δικαστικούς που στέλνει σπίτι τους στελέχη που καταγγέλλουν διασπάθιση δημοσίου χρήματος όπως συνέβη με την γ.γ. Εργασίας κυρία Χαλικιά και τον γ.γ. πρώτης υποδοχής κ. Οδ. Βουδούρη. Η Δικαιοσύνη είναι το τελευταίο θεσμικό ανάχωμα ανάμεσα στον αυταρχισμό της εξουσίας. Εμείς θα προστατεύσουμε το κύρος της Δικαιοσύνης και την θεσμική της ανεξαρτησία. Η χθεσινή απόφαση του ΣτΕ σηματοδοτεί την βούληση του ΣτΕ να κρίνει την ουσία της συνταγματικότητας του νόμου Παππά. Δεν φαντάζομαι να δια νοηθείτε να επαναφέρετε αυτή την πραξικοπηματική τροπολογία. Το μαύρο στην ενημέρωση δεν θα περάσει. Εφόσον το δικαστήριο κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο η κυβέρνηση έχει μια και μόνη οδό: Να επιστρέψει τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και να καταργήσει τον απαράδεκτο αριθμό των τηλεοπτικών αδειών«.

Κάλεσε μάλιστα τον λαό σε δημοκρατική εγρήγορση. «Η πατρίδα μας δεν αντέχει άλλη υπονόμευση των θεσμών. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να προσφέρει στους πολίτες καλύτερη προοπτική», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφέρθηκε όμως και στο θέμα του χρέους λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει την αξιοπιστία για να πετύχει τον στόχο της ρύθμισης του χρέους, ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα βοηθήσει τον κ. Τσίπρα ούτε ο ανασχηματισμός.Σχόλια