Λογοκρισία στο κοινοβουλευτικό της έργο καταγγέλλει η Ραχήλ Μακρή (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Λογοκρισία στο κοινοβουλευτικό της έργο καταγγέλλει η Ραχήλ Μακρή (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Σε μια δήλωση που σίγουρα μοιάζει με βόμβα στο ήδη… «βομβαρδισμένο» πολιτικό σκηνικό της χώρας προχώρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή, μιλώντας την Τρίτη στην πρωινή εκπομπή του Alpha «Αντιθέσεις» και στον Πέτρο Κουσουλό.

Με αφορμή μια ερώτησή της που αφορούσε πολύ γνωστό μεγάλο επιχειρηματία, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άφησε εμβρόντητους τους πάντες καταγγέλλοντας ευθέως παρέμβαση στο κοινοβουλευτικό της έργο μέσω λογοκρισίας και ελέγχου των ερωτήσεων που κατέθετε.

Ρ.M.  Λογοκρισία στον κοινοβουλευτικό έλεγχο δεν ανέχομαι και δεν θα αποδεχθώ ποτέ…» «Θα καταθέτω ερωτήσεις όπως θέλω εγώ… »
Δημ:  Υπήρχε λογοκρισία … ετίθετο υπήρχε τέτοιο θέμα;
Ρ.M.  Υπήρχε ένα θέμα με τις ερωτήσεις…
Δημ:  Καλά, ο βουλευτής δεν είναι ελεύθερος να καταθέτει ότι θέλει;
Ρ.M.  Kατά το Σύνταγμα ναι, κατ’ αυτούς όχι !
Δημ:  …Τι… τις παίρνανε και τις τσεκάρανε και τις διορθώνανε… τι είναι; Σχολείο είναι;
Ρ.Μ.  Και τις διορθώνανε, και τις ελέγχανε και τις κρατούσανε… 
Δημ:  Αυτό συνέβαινε ανέκαθεν ή είναι τώρα…
Ρ.Μ.  Όχι, υπήρχε μια διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσουν την οποία σεβάστηκαν στην αρχή. Μέχρι ενός σημείου όμως…

Ηχητικό :

[mejsaudio src=»/wp-content/uploads/2015/06/makrh-logokrisia-16-06-15.mp3″]

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων, αποκρατικοποιήσεις, ΦΠΑ και ΕΡΤ
«Αν η συμφωνία είχε μέτρα αντίθετα από τις δεσμεύσεις του προγράμματος, θα είχε δυσκολία να περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο. Δεν πιστεύω όμως ότι θα έρθει ποτέ τέτοια συμφωνία. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα φέρει κάτι αντίθετο στις προεκλογικές εξαγγελίες» εκτίμησε μιλώντας στον Alpha 989 η Ραχήλ Μακρή κάνοντας λόγο για «εκβιασμούς και υποκρισία των εταίρων».

Αναφερόμενη στην ελληνική πρόταση εκτίμησε, πάντως, πως «δεν είναι και η καλύτερη. Το έχω πει. Έχει μέσα αποκρατικοποιήσεις, αναφέρεται και ο ΟΛΠ κλπ», πρόσθεσε όμως ότι «οι προηγούμενοι δεν διαπραγματεύονταν, τώρα ζούμε την πραγματική διαπραγμάτευση. Περιμένετε να δούμε τη συμφωνία».

Συγκεκριμένα για τον ΦΠΑ, η κα Μακρή δήλωσε κατηγορηματικά ότι «δεν μπορεί να υπάρχει καμία αύξηση (ΦΠΑ). Θα μετακυλιστεί στον πολίτη. Βρισκόμαστε στα σύνορα με χώρες που έχουν τις μισές τιμές. Ο ΦΠΑ θα πρέπει να είναι στα ίδια επίπεδα που είναι σε ανταγωνιστικές τουριστικά περιοχές, όπως η Ισπανία. Η νομοθέτηση, πάντως, συνεχίζεται. Το νομοσχέδιο το σημερινό, για το μίνι φορολογικό δεν υπήρχε λόγος να είναι με την διαδικασία του κατεπείγοντος».

Σε ό,τι αφορά στην ΕΡΤ, εξέφρασε τη διαφωνία της με την επιλογή Ταγματάρχη αλλά και με το νομοσχέδιο, λέγοντας πως δεν έχουν αποκατασταθεί οι αδικίες. «Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη με τον τρόπο που έχει γίνει το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ. Παραβιάζει άκρατα τις αρχές του συνδικαλίζεσθαι. Εγώ πήγα και πανηγύρισα με τους εργαζόμενους. Δεν δικαιώθηκε ο αγώνας μου για την ΕΡΤ. Ούτε με την επιλογή Ταγματάρχη ήμουν σύμφωνη. Υπάρχει ανισότητα μεταξύ των ανθρώπων που αγωνίστηκαν με θυσίες», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, αποκάλυψε πως έχει αφαιρέσει το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ από τις ερωτήσεις της στη Βουλή, επειδή της απορρίφθηκε ερώτηση: «Έβγαλα το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ. Λογοκρισία στον κοινοβουλευτικό έλεγχο δεν ανέχομαι. Ερωτήσεις θα καταθέτω όπως θέλω εγώ. Υπήρχε ένα θέμα με τις ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου. Τις έλεγχαν και τις κρατούσαν. Υπήρχε μία διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσω, την οποία σεβάστηκα στην αρχή, έως ένα σημείο».

Πρόσθεσε, τέλος, ότι «στην πολιτική όλοι κοιτούν το πολιτικό τους μέλλον. Δεν έχει πολλούς ιδεολόγους. Αν τους δώσουν και κομματική εντολή θα σκύψουν το κεφάλι. Έτσι λειτουργεί το πολιτικό σύστημα. Εγώ έχω ορκιστεί να ασκώ κοινοβουλευτικό και νομοθετικό έργο».Σχόλια