Λονδίνο: 57 σταθμοί του μετρό κινδυνεύουν από…πλημμύρα

Λονδίνο: 57 σταθμοί του μετρό κινδυνεύουν από…πλημμύρα

Υψηλό κίνδυνο πλημμύρας διατρέχουν 57 σταθμοί του μετρό στο Λονδίνο, ανάμεσα στους οποίους και κάποιοι πολύ κεντρικοί, όπως οι Waterloo, King’s Cross και London Bridge, σύμφωνα με το CNN Greece που επικαλείται σχετική έρευνα των αρχών της Βρετανίας που δημοσιεύτηκε στον Guardian.

Εφαλτήριο της συγκεκριμένης έρευνας αποτέλεσαν οι πλημμύρες που σημειώθηκαν στο μετρό της Νέας Υόρκης ύστερα από το πέρασμα του τυφώνα Σάντι το φθινόπωρο του 2012. Κατ’ αυτόν τον τρόπο οι αρχές του Λονδίνου φοβούμενες ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι αντίστοιχο και στη Βρετανία διεξήγαγαν την ανωτέρω έρευνα.

 «Για την ακρίβεια, είναι θαύμα το γεγονός ότι δεν έχουμε γίνει ακόμα μάρτυρες κάποιου τέτοιου συμβάντος. Είναι όμως θέμα χρόνου», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η συγκεκριμένη έρευνα. Η παλαιότητα των σταθμών σε συνδυασμό με το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής φαίνεται ότι αποτελούν τους κυριότερους λόγους για την τελευταία εξέλιξη.

Σύμφωνα, τέλος, με τα συμπεράσματα της έκθεσης, το κόστος των βελτιωτικών έργων στους τρεις σταθμούς που κινδυνεύουν περισσότερο (Waterloo, King’s Cross, London Bridge) ανέρχεται σε περίπου 1,2 εκατ. λίρες.

Πηγή: CNN GreeceΣχόλια