Λοβέρδος σε Λαφαζάνη: Στελέχη της κυβέρνησης λένε ψέματα όπως αναπνέουν (βίντεο)

Λοβέρδος σε Λαφαζάνη: Στελέχη της κυβέρνησης λένε ψέματα όπως αναπνέουν (βίντεο)

Ένταση επικράτησε στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Λαφαζάνη, και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου, στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του κ. Λοβέρδου για τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, και της αντίθεσής του στην ελληνική και ευρωπαϊκή πολιτική ενέργειας.

Αναλυτικότερα, όταν ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει διαφωνία της Κομισιόν με την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση στο χώρο της ενέργειας, ο κ. Λοβέρδος πήρε το λόγο και τόνισε: «Στελέχη της κυβέρνησης λένε ψέματα όπως αναπνέουν – και δεν το λέω για σας κ. Λαφαζάνη. Ενσαρκώνουν την κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά το ‘’Ζητείται ψεύτης’’. Αλλά πρέπει να μου απαντήσετε με λογική. Δεν μπορεί να ασκούμε κοινοβουλευτικό έλεγχο χωρίς να παραδεχόμαστε την αλήθεια». Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος κάλεσε τον υπουργό ΠΑΠΕΝ να κάνει σαφή τη θέση που θα κρατήσει απέναντι στη συμφωνία που επιδιώκει η κυβέρνηση, «ως εκπρόσωπος της Αριστερής Πλατφόρμας»,

«Να είστε προσεκτικός και ευγενικός. Σας επιστρέφω τα περί ψεμάτων και τα περί λογικής που είναι προσβλητικά» απάντησε ο κ. Λαφαζάνης, και διευκρίνισε πως στο Κοινοβούλιο εκπροσωπεί την κυβέρνηση «και όχι καμιά πτέρυγά της», ενώ υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση έχει συλλογική πολιτική και αυτήν εκφράζω αυτή τη στιγμή».

Ακόμα, σε σχέση με τη συμφωνία με τους δανειστές και τη στάση που ο ίδιος θα τηρήσει, απάντησε: «Η συμφωνία θα προκύψει στο βαθμό που θα είναι συμβατή με το πρόγραμμά μας. Δε θα δεχθούμε ποτέ συμφωνία με τους θεσμούς που θα βάζει στο περιθώριο και πολύ περισσότερο το πρόγραμμά μας. Θα εκπληρωθούν απολύτως όλες οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις και όλες οι εξαγγελίες της κυβέρνησης».

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:Σχόλια