Μ. Χρυσοβελώνη: Να αναζητηθεί άμεσα πολιτική λύση για το κύμα προσφύγων

Μ. Χρυσοβελώνη: Να αναζητηθεί άμεσα πολιτική λύση για το κύμα προσφύγων

Tην αναζήτηση πολιτικής λύσης, αλλά και την αναθεώρηση της Συνθήκης ΙΙ του Δουβλίνου ζητεί η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μ. Χρυσοβελώνη σε δήλωσή της για το μεταναστευτικό κύμα στα νησιά του Αιγαίου.

«Το πρωτοφανές κύμα προσφύγων και μεταναστών που κατακλύζει τα νησιά του Αιγαίου αλλά και τα υπόλοιπα κράτη – μέλη της Ε.Ε. στη Μεσόγειο (Ιταλία – Ισπανία) αναδεικνύει ένα διπλό δράμα: αφενός αυτό των προσφύγων που μόλις έχουν ξεφύγει από το θέατρο φονικών συρράξεων και αφετέρου αυτό των χωρών υποδοχής που όσο και αν υπερβαίνουν τις όποιες δυνατότητες περίθαλψης και φιλοξενίας έχουν, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στη σοβούσα ανθρωπιστική κρίση», σημειώνει η κ. Χρυσοβελώνη.

Όπως υπογραμμίζει «οι ακραίες συνθήκες που βιώνουν τόσο οι πρόσφυγες όσο και οι χώρες υποδοχής καθιστούν πιο αναγκαίες από ποτέ αφενός την αναζήτηση άμεσης πολιτικής λύσης με την προώθηση και φιλοξενία των προσφύγων και στις άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε. και αφετέρου την αναθεώρηση της Συνθήκης ΙΙ του Δουβλίνου, η οποία εδώ και καιρό εκ των πραγμάτων έχει καταστεί παρωχημένη και μη ρεαλιστική».Σχόλια