Μ. Καρχιμάκης: Να ακυρωθεί ο νόμος περί αμνήστευσης φοροφυγάδων για εμβάσματα του εξωτερικού

Μ. Καρχιμάκης: Να ακυρωθεί ο νόμος περί αμνήστευσης φοροφυγάδων για εμβάσματα του εξωτερικού

Την ακύρωση του νόμου του 2013 περί αμνήστευσης φοροφυγάδων προτείνει στην Κυβέρνηση ο Μιχάλης Καρχιμάκης με ανακοίνωση του. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: «Έχετε πολιτική υποχρέωση να ακυρώσετε τον νόμο του2013, αμνήστευσης πιθανών φοροφυγάδων για 9 ολόκληρα χρόνια, από εμβάσματα του εξωτερικού.

Η παραγραφή με νόμο το καλοκαίρι του 2013 των ελέγχων, για εννέα ολόκληρα χρόνια, όλων όσων έβγαλαν στο εξωτερικό με εμβάσματα πιθανά αφορολόγητα ποσά, ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ μέσα στην κρίση, την ώρα που ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας βιώνει αξεπέραστα προβλήματα.

Η νέα κυβέρνηση έχει την ηθική και πολιτική υποχρέωση να ακυρώσει τον νόμο 4174/26-7-2013,που έβαλε πλάτη στην φοροδιαφυγή εν μέσω κρίσης για 9 ολόκληρα χρόνια από το 2000 μέχρι το 2008…

Η νέα κυβέρνηση έχει την ηθική και πολιτική υποχρέωση να επαναφέρει με νόμο (αξιοποιώντας την πρόταση Γρήγορη Νιώτη και 27 βουλευτών που απέρριψε ο Β. Βενιζελος το 2012) τον αναδρομικό διασταυρωτικό έλεγχο από το έτος 2000 και μετά για όλους όσους έβγαλαν με εμβάσματα τα χρήματα τους στο εξωτερικό, εάν έχουν φορολογηθεί, που υπολογίζονται γύρω στα 300 δις ευρώ.

Ο συμβολισμός και η ουσία της επανανομοθέτησης των ελέγχων αυτών από το 2000 και μετά θα αποτελέσει ένα μήνυμα ελπίδας και δικαιοσύνης, για όλους όσους δοκιμάστηκαν από την κρίση, βάζοντας ανάχωμα στην παραπέρα επιβάρυνση των θυμάτων της κρίσης.

Η διεκδίκηση αυτή ήταν μια διαρκής προσπάθεια από την ΚΙΝΗΣΗ των 75 που αγνόησε η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ σε βάρος χιλιάδων ανθρώπων.

Η άμεση αντιμετώπιση κατάργησης αυτής της άδικης και χαριστικής ρύθμισης αποτελεί πρώτιστο καθήκον της νέας κυβέρνησης, που θα συμβάλλει στην αύξηση των εσόδων από την φορολόγηση που απέφυγαν πιθανοί φοροφυγάδες, αλλά και στην δίκαιη κατανομή των βαρών της κρίσης.

Ταυτόχρονα θα αποκαλυφθεί ποιοι πόσοι και γιατί καλύφθηκαν με φοροασυλία και φοροαποφυγή από την σκανδαλώδη νομοθετική κάλυψη μέσα στο καλοκαίρι του έτους 2013.


Σχόλια