Μ. Σπυράκη: Η κατεύθυνση της ΝΔ είναι προς τα κεντροδεξιά

Μ. Σπυράκη: Η κατεύθυνση της ΝΔ είναι προς τα κεντροδεξιά

«Από τους τετρακόσιους χιλιάδες και πλέον πολίτες που ήρθαν στις κάλπες, στον πρώτο γύρο, για την εκλογή νέου προέδρου της Ν. Δημοκρατίας, πάμε σε μια εκλογή του νέου, του επόμενου υποψήφιου πρωθυπουργού για την Ελλάδα» δήλωσε η ευρωβουλευτής της Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», στην εκπομπή «Δύο στις Δώδεκα» και στους δημοσιογράφους Νίκο Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη.

«Και αυτή η εκλογή γίνεται νηφάλια, γίνεται με παράθεση επιχειρημάτων, γίνεται με βάση το ερώτημα ποιος είναι εκείνος που μπορεί να κάνει τη ΝΔ κυρίαρχη πολιτική δύναμη, γίνεται με βάση το ερώτημα τι προτείνουν οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι για την πατρίδα, για την κυβέρνηση – γιατί αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι αυτός που θα εκλεγεί, μέχρι να καταφέρει να εκλεγεί πρωθυπουργός – και για το κόμμα, για τη ΝΔ» πρόσθεσε η κ. Σπυράκη.

Η κ. Σπυράκη σημείωσε ότι το 70% των ψηφοφόρων της εσωκομματικής διαδικασίας που πήγε στις κάλπες του πρώτου γύρου «επέλεξε ότι η κατεύθυνση της ΝΔ είναι προς τα κεντροδεξιά», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ΝΔ δεν είναι μεγάλο κόμμα και χωρίς αυτό να σημαίνει πρακτικά ότι δεν απευθύνεται σε όλους, «κατ΄ αρχήν στην παραδοσιακή της βάση, τον κορμό της», και «μετά σε όλη την κοινωνία που θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν τα κάνει καλά, δεν τα πάει καλά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σοβαρή πλατφόρμα για έξοδο της χώρας από την κρίση», δηλαδή, «πολίτες που τοποθετούν τον εαυτό τους, από το κέντρο μέχρι και τις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας» και εκτίμησε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο διάσπασης ή αποχωρήσεων.

«Ως εκ τούτου η ΝΔ αυτό που πάει τώρα να φτιάξει είναι τη σοβαρή εναλλακτική πλατφόρμα. Γιατί για να είσαι πρώτος πρέπει να τους έχεις όλους. ‘Αρα, ζητήματα αποχωρήσεων, διασπάσεων, ξεκαθαρίσματος λογαριασμών – ας μου επιτραπεί ο όρος – μόνο στις παραπολιτικές σελίδες μπορεί να υπάρχουν, όχι στην πράξη» είπε η κ. Σπυράκη.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ επαναβεβαίωσε την υποστήριξή της στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνοντας μάλιστα ότι αισθάνεται «πολιτικά δικαιωμένη», καθώς ενώ «στην εκκίνηση η συζήτηση για τον κ. Μητσοτάκη ήταν ότι επρόκειτο για μια μειοψηφική άποψη, η πραγματικότητα απέδειξε ότι η παρουσία του σήκωσε ανθρώπους από τον καναπέ».

«Οι αρχηγοί εκλέγονται με πλειοψηφία, αλλά κρίνονται από τη διαδρομή τους και από τον τρόπο με τον οποίο θα πολιτευτούν. Μπορώ να σας πω ότι τουλάχιστον ο κ. Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος, όχι μόνο να κρατήσει τη ΝΔ ενωμένη, αλλά να επιτρέψει την καταγραφή τους σε όλο το φάσμα της – αν μου επιτρέπεται – ηγετικής πυραμίδας, όλων των απόψεων και όλων των αποχρώσεων. Σημασία έχει όμως η κατεύθυνση και την κατεύθυνση τη δίνει ο αρχηγός, σε αυτή την περίπτωση. Κι έχει σημασία να πούμε ότι ο αρχηγός απευθύνεται στον περίφημο μεσαίο χώρο, ο οποίος έδωσε στη ΝΔ ισχυρές πλειοψηφίες» πρόσθεσε η κ Σπυράκη και συνέχισε:

«Πρέπει αυτούς τους ανθρώπους να βρούμε, αυτούς τους ανθρώπους να σηκώσουμε από τον καναπέ κι εκεί ακριβώς να απευθυνθούμε. Και νομίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης το κάνει με μια επάρκεια, το κάνει με έναν καθαρό και ευθυκρινή λόγο και έχει πολύ μεγάλη σημασία να δούμε ποιος θα είναι ο επόμενος υποψήφιος πρωθυπουργός, ποιος θα είναι εκείνος που δίνει απαντήσεις στα πραγματικά προβλήματα».

Η κ. Σπυράκη προέτρεψε τους ψηφοφόρους του πρώτου γύρου να σπεύσουν να ψηφίσουν και στο δεύτερο γύρο, σε μια εκλογή που «τώρα πια είναι μια εκλογή από την αρχή» και «είναι μια εκλογή επιλογής του νέου υποψήφιου πρωθυπουργού της κεντροδεξιάς».

«Όλοι θα ξανασκεφτούν ποιος μπορεί να κερδίσει, ποιος μπορεί να πάει τη Ν. Δημοκρατία παρακάτω. Και με αυτό το ερώτημα που τίθεται θα κάνουν την επιλογή τους. Σε κάθε περίπτωση ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ θα είναι εκείνο το πρόσωπο, το οποίο οφείλει να οδηγήσει τη ΝΔ παρακάτω» είπε η ευρωβουλευτής της ΝΔ.Σχόλια