«Μάχη» στη Βουλή για τις offshore – Αποχώρησε η Νέα Δημοκρατία – ΒΙΝΤΕΟ

«Μάχη» στη Βουλή για τις offshore – Αποχώρησε η Νέα Δημοκρατία – ΒΙΝΤΕΟ

Με εντάσεις και… αποχωρήσεις πραγματοποιείται στη Βουλή η συζήτηση για την τροπολογία που αφορά τις offshore των υπουργών.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών της Γεωργίας και του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για την προσέγγιση της Γεωργίας στην ΕΕ.

Αποχώρησε η Νέα Δημοκρατία

Η Νέα Δημοκρατία, αποχώρησε εν μέσω έντασης από τη συνεδρίαση της Βουλής. Μέσω του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου, Νίκου Δένδια, η ΝΔ κατήγγειλε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της και η κοινοβουλευτική ομάδα αποχώρησε από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Προηγήθηκε η τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος χαρακτήρισε ρεσιτάλ υποκρισίας και λαϊκισμού την κριτική που ασκήθηκε τις τελευταίες ημέρες από πολιτικά κόμματα και μέσα ενημέρωσης, «περί δήθεν συγκάλυψης διακίνησης μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής» όπως είπε.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος πρόσθεσε ότι η συζητούμενη διάταξη αποτελεί διεθνή υποχρέωση της χώρας, είναι στοχευμένη στη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς και καλύπτει όλα τα κενά που είχαν διαπιστωθεί και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δε μπορούσαν να καλύψουν.

«Η αποσαφήνιση του όρου «εξωχώρια εταιρεία», η επέκταση της απαγόρευσης σε παρένθετα πρόσωπα, διαλύει την ασάφεια που υπήρχε στη νομοθεσία, με αποτέλεσμα σχεδόν όλοι οι κατηγορούμενοι να αθωώνονται στα δικαστήρια» τόνισε ο κ. Παπαγγελόπουλος και πρόσθεσε: «δεν υπάρχει θέμα απαλλαγής γιατί όσοι διατηρούν σήμερα εξωχωρια εταιρεία, δε μπορούν να τύχουν οποιουδήποτε ευργετήματος. Η απαγόρευση είναι γενική και καθολική και στοχεύει στην προστασία της αξιοπιστίας του πολιτικού κόσμου, έναντι της Κοινής Γνώμης».

 Σχόλια