Χωρίς εκπλήξεις «πέρασε» το πολυνομοσχέδιο

Χωρίς εκπλήξεις «πέρασε» το πολυνομοσχέδιο

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα του Οκτωβρίου. Μόνο ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος ψήφισε διαφορετικά από το κόμμα του κατά την ονομαστική ψηφοφορία.

Ο Ν. Νικολόπουλος  ψήφισε ναι επί της αρχής, αλλά καταψήφισε τα άρθρα 1, 2, 5, 10, 13 και 21.

Στήριξη Τσίπρα σε Φλαμπουράρη – Σταθάκη

Με την αποψινή του τοποθέτηση στο βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να καλύψει τον Γιώργο Σταθάκη με το 1 εκατ.ευρώ, που όπως παραδέχθηκε ο υπουργός ξέχασε να δηλώσει στο πόθεν έσχες.

«Ανακαλύψατε δήθεν διεφθαρμένους υπουργούς, χωρίς να έχετε την παραμικρή απόδειξη. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Για να τελειώσει αυτή η κριτική, θέλω να ξαναπώ ότι αυτή η κυβέρνηση δε θα βάλει πλάτες στη διαφθορά και στη φοροδιαφυγή. Κανείς δε θα μείνει στο απυρόβλητο. Ούτε δημόσιος υπάλληλος, ούτε πολιτικός, ούτε επιχειρηματίας. Ούτε υπουργός, αλλά να μιλάμε με στοιχεία, όχι με εικασίες. Με προκαλείτε διότι ένας νεοεκλεγείς βουλευτής το 2012 έκανε μια ατελή δήλωση την οποία διόρθωσε με συμπληρωματική το ίδιο έτος και τα επόμενα χρόνια πλήρωσε για αυτά τα ποσά. Να μιλήσουμε για ποσά που δεν έχουν φορολογηθεί; Να μιλήσουμε κύριοι του ΠΑΣΟΚ για το ένα εκατομμύριο του κυρίου Τσουκάτου που ήταν από τα μαύρα ταμεία της Siemens; Αν υπάρξουν στοιχεία, τότε θα υπάρξει ίση αντιμετώπιση. Δεν θα κάνουν πολιτική καριέρα στις πλάτες της κυβέρνησης οι κρατικοδίαιτοι. Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν, είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Μεϊμαράκης: Κύριε Τσίπρα θα φωνάξετε τώρα τη μαμά;

«Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους Επίτροπους της Κομισιόν να πείσουν την αντιπολίτευση να ψηφίσουν τα μέτρα. Κάνετε σαν παιδάκι που φωνάζει την μαμά να μας κάνει ντα» τόνισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«Εμείς ότι είναι προς όφελος της χώρας θα το στηρίζουμε, ότι είναι φόρος θα το καταψηφίζουμε» ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής.

«Ο κ. Τσίπρας είδε τι έγινε στα πόθεν έσχες; Γιατί εμάς δεν μας ενημέρωσε κανείς; Τις αποφάσεις τις βγάζουν οι δικαστές και όχι η κυβέρνηση, η εκτελεστική εξουσία» τόνισε ο κ. Μειμαράκης.

«Δεν θα μπουν όλα σε ένα τσουβάλι. Δεν θα γίνουν συμψηφισμοί από εμάς. Όποιος έβαλε το δάχτυλο στο μέλι να τιμωρηθεί, από όποιο κόμμα και εάν είναι» σημείωσε με νόημα.

 

Κοινή πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία επί 5 άρθρων, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού

Κοινή πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία επί πέντε άρθρων του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, κατέθεσαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι.

Το αίτημα υπογράφουν 15 βουλευτές από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και 9 από το Ποτάμι και ζητείται ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθρων 1, 2, 5, 13 και 21.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 1 αφορά συνταξιοδοτικά θέματα, το άρθρο 2 φορολογικά, το άρθρο 5 είναι ρυθμίσεις για τις 100 δόσεις, το άρθρο 13 είναι διατάξεις του υπουργείου Εσωτερικών και το άρθρο 21 περιλαμβάνει καταργούμενες διατάξεις που είχαν ψηφιστεί στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο.

Δείτε LIVE:

Διαβάστε επίσης: 

Στήριξη σε Φλαμπουράρη & Σταθάκη παρείχε ο Α. Τσίπρας

Επισκέπτρια τα… «έψαλε» στον Τσίπρα μέσα στη ΒουλήΣχόλια