Μαφία Ρομά: Πολιτικοί, τραγουδιστές και επιχειρηματίες αγόραζαν τα κλεμμένα ρολόγια

Μαφία Ρομά: Πολιτικοί, τραγουδιστές και επιχειρηματίες αγόραζαν τα κλεμμένα ρολόγια

Τεράστιες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση με το κύκλωμα των Ρομά που άδειαζε πολυτελείς βίλες καθώς τώρα οι αστυνομικές αρχές επικεντρώνουν τις έρευνες τους στα κοσμηματοπωλεία με τα οποία συνεργάζονταν τα μέλη του κυκλώματος. Στο στόχαστρο των αρχών βρίσκεται γνωστό κοσμηματοπωλείο στο Κολωνάκι καθώς όπως αναφέρεται ο ιδιοκτήτης του ήταν αποδέκτης πανάκριβων και κλεμμένων φυσικά ρολογιών.
Ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του κοσμηματοπώλη και του κυκλώματος των Ρομά, δηλαδή αυτός που προμήθευε το κατάστημα με τα «λάφυρα» της σπείρας είναι πρόσωπο που περιλαμβάνεται στις σελίδες της δικογραφίας.

Το εν λόγω πρόσωπο διαθέτει ισχυρές γνωριμίες και αρκετά καλή πελατεία
« Όλοι στο Κολωνάκι ήξεραν πως και που γινόταν το νταλαβέρι με τα κλεμμένα Rolex» σημειώνει αξιωματικός της ΕΛΑΣ.
Όποτε έφτανε στα χέρια του ενδιάμεσου κάποιο καλό κομμάτι, εκείνος έστελνε sms από το κινητό του σε συγκεκριμένες επαφές του γράφοντας επί λέξει: « Έχω ευκαιρία».
Έπειτα οι ενδιαφερόμενοι πελάτες έρχονταν σε επαφή μαζί του. Το ραντεβού δινόταν στο κοσμηματοπωλείο

Μέσα στο πελατολόγιο όπου περιλαμβάνονται πολύ γνωστά ονόματα πολιτικών, επιχειρηματιών αλλά και προσώπων από το χώρο του θεάματος και του τραγουδιού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον δυο πολύ γνωστά ονόματα από το χώρο της εγχώριας σόουμπιζ, ένας κορυφαίος Έλληνας τραγουδιστής και μια εξίσου γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια προμηθεύονταν εν γνώσει τους και για αρκετό καιρό κλεμμένα πολύτιμα αντικείμενα, ρολόγια και άλλα χρυσαφικά σε ιδιαίτερα καλές τιμές σε σχέση με την πραγματική τους αξία.
Εμμέσως δηλαδή γίνονταν με την σειρά τους κλεπταποδόχοι.
Μάλιστα ο κοσμηματοπώλης παρείχε service για τα ρολόγια, δεδομένου ότι οι πελάτες δεν μπορούσαν να απευθυνθούν στις επίσημες αντιπροσωπείες αν κάτι είχε χαλάσει.

Τους εφοδίαζε μέχρι και με πλαστά χαρτιά που επιβεβαίωναν την γνησιότητα τους.

                                         Διαβάστε τις αποκαλύψεις του E reportaz:

Υπόθεση Ρομά: Ο ‘επώνυμος’ φίλος του Αγγλούπα και οι αστυνομικοί-καρφιά

 

Ο Αλέξανδρος Αγγλούπας, η μαφία των Ρομά & οι κοσμηματοπώλες

Γνωστός bon viveur των Αθηνών μπλεγμένος στο κύκλωμα των ΡομάΣχόλια