Μακελιό στην Ιορδανία:  Αστυνομικός σκότωσε τέσσερις και αυτοκτόνησε

Μακελιό στην Ιορδανία: Αστυνομικός σκότωσε τέσσερις και αυτοκτόνησε

Λουτρό αίματος δημιούργησε Ιορδανός αστυνομικός όταν άνοιξε πυρ σε κέντρο εκπαίδευσης, σκοτώνοντας τέσσερις εκπαιδευτές και τραυματίζοντας άλλους πέντε, πριν αυτοκτονήσει με θύματα  δύο Αμερικανούς, ένα Νοτιοαφρικανούς και έναν Ιορδανός, ενώ οι τραυματίες είναι δύο Αμερικανοί και τρεις Ιορδανοί.

Τα κίνητρα του δολοφόνου και αυτόχειρα δεν έχουν διευκρινιστεί. Σύμφωνα ωστόσο με κρατικές πηγές, ήταν ή προσωπικά ή πολιτικά. Όπως αναφέρθηκε από επίσημα χείλη, ο Ιορδανός ήταν ένας από τους επικεφαλής της αστυνομίας και εργαζόταν στην ακαδημία ως εκπαιδευτής. Ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά.

Ο Ιορδανός επίσης ήταν πολίτης, ο οποίος εργαζόταν στο κέντρο εκπαίδευσης. Οι ειδικές δυνάμεις απέκλεισαν για σχεδόν δύο ώρες όλη την περιοχή, προκειμένου να διενεργήσουν έρευνα στους υπόλοιπους εκπαιδευτές και υπαλλήλους, τσεκάροντας αν πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο ή ένα μεμονωμένο περιστατικό.Το συγκεκριμένο κέντρο λειτουργεί από το 2003 και στο διάστημα αυτό έχουν εκπαιδευτεί 53.000 αστυνομικοί από το Ιράκ, 8.000 από τις Παλαιστινιακές αρχές και διάφορα γκρουπ από τα υπόλοιπα αραβικά κράτη.

 Σχόλια