Μαλαισία: Δυστύχημα χωρίς επιζώντες η εξαφανισμένη πτήση ΜΗ370 των Malaysia Airlines

Μαλαισία: Δυστύχημα χωρίς επιζώντες η εξαφανισμένη πτήση ΜΗ370 των Malaysia Airlines

Η κυβέρνηση της Μαλαισίας κήρυξε επισήμως σήμερα «δυστύχημα χωρίς επιζώντες» την εξαφάνιση της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines, στις 8 Μαρτίου του 2014.

Σύμφωνα με τις αρχές, η ανάκτηση του αεροσκάφους παραμένει προτεραιότητα, ωστόσο οι 239 επιβαίνοντες, που ήταν στην πλειονότητά τους Κινέζοι, θεωρούνται νεκροί.

Την παραπάνω ανακοίνωση ακολούθησε αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, το οποίο ζήτησε την αποζημίωση των συγγενών των επιβατών στην πτήση ΜΗ370: «Ζητάμε από τη μαλαισιανή πλευρά να τηρήσει τις υποσχέσεις της, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του υπουργείου.

Εν τω μεταξύ, τέσσερα βαθυσκάφη με εξειδικευμένο εξοπλισμό συνεχίζουν τις έρευνες στην υποθαλάσσια περιοχή όπου πιστεύεται ότι κατέπεσε το αεροσκάφος, στον Ινδικό Ωκεανό, δυτικά της αυστραλιανής πόλης Περθ, 327 ημέρες μετά την εξαφάνιση της πτήσης.

Μέχρι στιγμής, έχει «σαρωθεί» μια έκταση 18.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, χωρίς να έχει βρεθεί κανένα στοιχείο σχετικό με το χαμένο αεροσκάφος.Σχόλια