Μαλλιά κουβάρια στο υπουργείο Πολιτισμού

Μαλλιά κουβάρια στο υπουργείο Πολιτισμού

Πώς γιόρτασε την Τσικνοπέμπτη η υπουργός Πολιτισμού κα Λυδία Κονιόρδου; Με κρασί και σουβλάκια στο αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Μαζί της ήταν ακόμα περί τους 60- 70 εργαζομένοι στο υπουργείο Πολιτισμού, όλοι μέλη του Ενιαίου συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού – ο οποίος, ωστόσο, διαθέτει υπερπολλαπλάσια μέλη. Η πρόσκληση του συλλόγου, στην οποία αναφερόταν πως θα παρευρίσκεται και η υπουργός Πολιτισμού, δίχασε τους υπαλλήλους με αποτέλεσμα να βγάλει ανακοίνωση για αποχή από την εκδήλωση η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αλλά και η ένωση των αρχαιοφυλάκων σνομπάρισε κι εκείνη, καθώς βρίσκεται σε πορεία απεργιακών κινητοποιήσεων.

Πρώτη φορά στην ιστορία δόθηκε το αίθριο ενός μουσείου σε σύλλογο για Τσικνοπέμπτη. Έστω και αν χρησιμοποιήθηκε κέτερινγκ και δεν έγινε «μπάρμπεκιου» με ψήσιμο επί τόπου. Η παραχώρηση μουσείου για εκδήλωση, πολλώ δε μάλλον για εκδήλωση μετά το πέρας της λειτουργίας του, πρέπει να εξετάζεται στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Όμως κανείς δεν έκανε τον κόπο να το ρωτήσει. Ούτε οι διοργανωτές, ούτε και η υπουργός που κατά κάποιο τρόπο έριξε την αρχική ιδέα.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση στο ΥΠΠΟ (ΕΑΚ) έγραψε στο μπλογκ της ανάμεσα σε άλλα: «Τι είπε η Υπουργός; «Θέλω να σας γνωρίσω όλους από κοντά στο χώρο της δουλειάς κλπ. Τι θα λέγατε να κάνουμε μια γιορτή όλοι μαζί ρεφενέ, να βάλω εγώ τα κρασιά και να φέρει ο καθένας από κάτι, να το γιορτάσουμε και να γνωριστούμε;» Μέχρις εδώ καλά. Πώς αυτό μετατράπηκε σε εκδήλωση του Ενιαίου Συλλόγου για την Τσικνοπέμπτη με πρόσκληση όπου αναγράφεται πως «Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα» και ότι «θα παραστεί και η υπουργός πολιτισμού»; Τελικά τα κοψίδια για το ρεφενέ «πάρτυ» θα χρεωθούν στα (γαλαντόμα;) ταμεία του Ενιαίου Συλλόγου;» Και σε άλλο σημείο: «Εντάξει, να πιούμε κι ένα κρασί. Αλλά μήπως έχει χαθεί η μπάλα;»

Τα «μαλλιοκούβαρα» στο υπουργείο συνεχίζονται με τη δεξίωση για δημοσιογράφους, υπηρεσιακούς παράγοντες και καλλιτέχνες που οργανώνει η υπουργός τη Δευτέρα στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων. Αλλοι σύλλογοι διαφωνούν με την χρήση του ΣΕΑ από την υπουργό (αλλά ο ίδιος ο ΣΕΑ κάνει πως δεν καταλαβαίνει το πρόβλημα). Ποιος θα πάει και ποιος δεν θα πάει θα το δούμε τότε. Ωστόσο, την ίδια εκείνη μέρα η υπουργός θα έχει εισπράξει κριτική πανταχόθεν, καθώς έχει εξαγγελθεί 24ωρη απεργία από την ΠΕΥΦΑ – Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων. Θα είναι η πρώτη φορά επί των ημερών της κας Κονιόρδου που θα κλείσει η Ακρόπολη, κάτι που τρέμουν όλοι οι υπουργοί.

Τα έξοδα για την εκδήλωση θα βαρύνουν προφανώς το ΥΠΠΟΑ. Και καλό θα ήταν να τα αναρτήσει στη Διαύγεια, ώστε να γνωρίζουν όλοι.

Οι επόμενες αναταράξεις στο υπουργείο θα λάβουν χώρα τις επόμενες μέρες, με την ψήφιση του νέου Οργανισμού. Εκτός από τις διαφορές ανάμεσα στις παρατάξεις, θα έχουμε και αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε κλάδους, καθώς ο καθένας υπερασπίζεται τα δικά του συμφέροντα.

Πηγή: liberal.gr

Σχόλια