Μανιαδάκης-gate: Οι πιέσεις και η χειραγώγηση της έρευνας

Μανιαδάκης-gate: Οι πιέσεις και η χειραγώγηση της έρευνας

Στην καταγγελία ότι δέχθηκε ασφυκτικές πιέσεις για να αναφέρει ότι οι Αντώνης Σαμαράς, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Στουρνάρας χρηματίστηκαν στο πλαίσιο της υπόθεσης Novartis προχώρησε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ ο Νίκος Μανιαδάκης.

Ο μέχρι πρότινος προστατευόμενος μάρτυρας στην πολύκροτη υπόθεση, αναπληρωτής κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για παθητική δωροδοκία, σημείωσε ότι με τον πρώην πρωθυπουργό «δεν έχει συναντηθεί ποτέ στη ζωή του», ο πρώην υπουργός Υγείας τον είχε καλέσει ως μέλος της ομάδας που διαπραγματευόταν με την τρόικα, αλλά ποτέ δεν ήταν αξιωματούχος του υπουργείου, ενώ ο διοικητής της ΤτΕ ήταν καθηγητής του στο πανεπιστήμιο και δεν είχαν ιδιαίτερη συνεργασία στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Ο κ. Μανιαδάκης κατήγγειλε ότι οι δικαστικές αρχές του έκαναν επίμονες ερωτήσεις για τους κ. Σαμαρά, Γεωργιάδη και Στουρνάρα. «Μού ζητήθηκε να γνωρίσω αν έχουν λάβει αμοιβές, το αρνήθηκα και το αρνούμαι, δεν μπορεί ένας άνθρωπος να τίθεται υπό καθεστώς πίεσης για να ομολογήσει». «Μού καταστρέφουν τη ζωή, την τιμή την υπόληψή μου, με έχουν ελέγξει επανειλημμένα» σημείωσε.

«Δεν γνώριζα τίποτα… Ενδεχομένως αυτό δεν ικανοποίησε, αλλά ήταν η αλήθεια. Ξαφνικά ένας από τους άλλους δύο μάρτυρες, τους γνωρίζω λόγω κακού συντονισμού, λέει στις αρχές πως γνωρίζει ότι έχω λάβει χρήματα από τη Novartis για να επηρεάσω την πολιτική υγείας της χώρας, και αυτό χρησιμοποιήθηκε για να μού ασκηθεί πίεση. Δυσαρέστησα…» σχολίασε ο καθηγητής.

Σύμφωνα με το Νίκο Μανιαδάκη «είμαι κατηγορούμενος επειδή ένας άλλος μάρτυρας αορίστως είπε ότι πήρα 120.000 ευρώ… Δεν γνωρίζω κανέναν που έχει κάνει έκνομη πράξη, είμαι καθηγητής, τεχνοκράτης, που πήγα να βοηθήσω τη χώρα μας».

Πηγή: Σκαϊ

Παύλος Σαράκης

Ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης

Στην εκπομπή του Πέτρου Κουσουλού στον Alpha98.9, μίλησε ο γνωστός ποινικολόγος Παύλος Σαράκης που χειρίζεται την υπόθεση στο εξωτερικό.

Οι δηλώσεις του:

«Οι ελληνικές δικαστικές αρχές πρέπει να αποκαταστήσουν την δικαιοσύνη σε ένα τόσο σοβαρό σκάνδαλο στον χώρο της Υγείας. Πρέπει να προστατέψουμε τον χώρο της Υγείας, να τσακίσουμε τη διαφθορά.

Ο κ. Μανιαδάκης εμπλέκεται στην υπόθεση.  Ενδέχεται να προέβη σε συμφωνία με τις ελληνικές Αρχές, αλλά θεωρώ αδιανόητη να κέρδισε ποινική ασυλία ενώ ήξερε πρόσωπα και πράγματα.

Προσπάθησε να χειραγωγήσει την έρευνα προς συγκεκριμένη κατεύθυνση που εξυπηρετούσε κάποιο σύστημα.

Εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των Αρχών »

 

 


Σχόλια