Μανώλης Γλέζος στον Alpha 9,89: «Εγώ άλλον ΣΥΡΙΖΑ γνώριζα, τα κουστούμια τούς άλλαξαν»

Μανώλης Γλέζος στον Alpha 9,89: «Εγώ άλλον ΣΥΡΙΖΑ γνώριζα, τα κουστούμια τούς άλλαξαν»

«Έχει γίνει μία μετάλλαξη, άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ που γνώρισα εγώ και άλλο η κυβέρνηση του Μαξίμου», αναφέρει χαρακτηριστικά το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος προσθέτοντας πως «ο κόσμος ρωτάει τι άλλαξε, τα κοστούμια τούς άλλαξαν;».

Ο κ. Γλέζος υπογράμμισε: «Λέμε κυβέρνηση, αλλά κυβερνά; Η εκτελεστική εξουσία πρέπει να εκτελεί τις αποφάσεις των οργάνων και των συνελεύσεων» και ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες στον ΣΥΡΙΖΑ, όλοι είμαστε ιδρυτές και ισότιμα μέλη, υπάρχουν ισότιμες πολιτικές δυνάμεις».

Ο κ. Γλέζος τάχθηκε υπέρ της ανάγκης να διατηρηθεί η ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ  αλλά  τάσσεται κατά του τρίτου μνημονίου, ζητώντας τη διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος.

Σχετικά με το αν ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να διεξαγάγει έκτακτο συνέδριο, διαρκές συνέδριο ή εσωκομματικό δημοψήφισμα, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, σε συνέντευξή του στο ρ/σ Alpha 989, υποστήριξε πως «εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της λαϊκής κυριαρχίας, οφείλει να προστρέξει στη βάση, στους οπαδούς».

Ως προς τον άμεσο κίνδυνο ρήξης ο κ. Γλέζος είπε πως «δεν είναι ώρα για διαζύγια. Εγώ δεν είμαι υπέρ της μιας άποψης και της μιας γραμμής» ωστόσο πρόσθεσε με νόημα ότι «αν μερικοί θεωρούν ότι πρέπει να ανανεωθεί η ηγεσία οφείλουμε -και πριν τη συμφωνία- να ρωτήσουμε τα μέλη μας. Ενότητα χρειάζεται, όχι διασπάσεις», συνέχισε.Σχόλια