Μαντούβαλος: «Έχει μετανιώσει πικρά ο δολοφόνος της 13χρονης στην Άμφισσα»

Μαντούβαλος: «Έχει μετανιώσει πικρά ο δολοφόνος της 13χρονης στην Άμφισσα»

Ο Πέτρος Μαντούβαλος υπερασπίζεται τον άνδρα που σκότωσε το 13χρονο κοριτσάκι στην Άμφισσα

Μίλησε στον Πέτρο Κουσουλό και στο «Νυχτερινό Ρεπορτάζ» για την υπόθεση και την κατάσταση του κατηγορούμενου

«Αποφύγαμε τους Ρομά που βρίσκονται διάσπαρτοι στην Γκιώνα και παραδώσαμε τον 34χρονο χάρη στη συνδρομή της αστυνομίας..»

 

Ο Πέτρος Μαντούβαλος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του 34χρονου ο οποίος πυροβόλησε και αφαίρεσε τη ζωή μίας 13χρονης στην Άμφισσα, σκορπώντας τη θλίψη στην οικογένειά της και στην τοπική κοινωνία των Ρομά.

Στην εκπομπή του Πέτρου Κουσουλού είπε:

«Ο άνθρωπος δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει το κοριτσάκι που βρέθηκε σε λάθος χρόνο και σε λάθος τόπο. Είχε μία αντιδικία και δυστυχώς έγινε το κακό. Το δυστύχημα αυτό τον κατέστρεψε και τον διέλυσε. Διαρκώς λέει ‘Παναγία μου, τι έκανα;’ Θέλει να αυτοκτονήσει. Μόνο στο παιδί που χάθηκε μπορούμε να σταθούμε.

Μέχρι πρόσφατα η κατάσταση ήταν τεταμένη στην Άμφισσα, αλλά τώρα έχει ηρεμήσει σε μεγάλο βαθμό. Ήταν μεγάλη η επιχείρηση για να τον φτάσουμε στο Α.Τ. προκειμένου να παραδοθεί. Τον εντοπίσαμε και τον βρήκαμε στην Γκιώνα, πάνω στο βουνό. Ευτυχώς μπήκε στη διαδικασία χάρη και στη βοήθεια του βουνού να μπει στο αυτοκίνητο και να πάει να παραδοθεί. Βοήθησαν και οι αστυνομικές δυνάμεις που βρέθηκαν εκεί που έπρεπε για να τον παραδώσουμε, μακριά από τους οργισμένους συγγενείς της μικρής! Υπάρχουν διάσπαρτοι Ρομά στο βουνό.

Πρέπει η αυτοδικία να αποδοκιμάζεται για να αποφεύγονται αυτές οι αντιδράσεις. Ευτυχώς ξαναλάω χάρη και στη βοήθεια της αστυνομίας, καταφέραμε χθες να τον παραδώσουμε. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της προσαγωγής δεν ήξερε τι να κάνει. Έλεγε έχω κάνει ένα κακό, τι με βρήκε αδερφέ μου κτλ και δεν ήταν σίγουρος ότι θέλει να παραδοθεί, αλλά τελικά πήστηκε…»


Σχόλια