Μαραθώνια πορεία διαμαρτυρίας από την Πάτρα στην Αθήνα… με τα πόδια

Μαραθώνια πορεία διαμαρτυρίας από την Πάτρα στην Αθήνα… με τα πόδια

Σήμερα το πρωί ξεκίνησε η πορεία που διοργάνωσε ο Δήμος της Πάτρας , κατά της ανεργίας, με προορισμό την Αθήνα.

Για την πορεία διαμαρτυρίας μίλησε ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης.

«Απαιτούμε από την κυβέρνηση τη λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των ανέργων, ενώ με τη συμμετοχή μας στην πορεία, στέλνουμε ελπιδοφόρο μήνυμα ότι δεν περνά η πολιτική που μας θέλει άβουλους, θεατές, πρόβατα έτοιμα να θυσιαστούν χωρίς να πουν λέξη» είπε ο δήμαρχος.

«Διαμαρτυρόμαστε και διεκδικούμε δουλειά για όλους με δικαιώματα, καθώς και άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων. Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή των ανέργων, η φωνή των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας. Τα 220 χιλιόμετρα της πορείας μας σε 8 ημέρες, είναι δρόμος συμμετοχής, διαμαρτυρίας, διεκδίκησης. Εναντιωνόμαστε στην αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κυβερνήσεων χθες και σήμερα, αυτών που κάνουν κουμάντο στην οικονομία», συμπλήρωσε ο κ. Πελετίδης.

Σχετικά με την ροή της πορείας, ο κ, Πελετίδης ανέφερε: «θα είναι ένα μεγάλο λαϊκό ποτάμι, όπου θα συναντηθούν οι δήμοι της Αιγιάλειας, του Ξυλοκάστρου, του Κιάτου, του Βέλου-Βόχα, της Κορίνθου, του Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, των Μεγάρων, της Ελευσίνας, του Ασπροπύργου, του Χαϊδαρίου, για να φτάσουμε στην Αθήνα στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή 10 Απριλίου».Σχόλια