Μαραβέγιας: Για να έρθουν επενδυτές πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα έχουν εχθρική αντιμετώπιση (ηχητικό)

Μαραβέγιας: Για να έρθουν επενδυτές πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα έχουν εχθρική αντιμετώπιση (ηχητικό)

Στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 και τον δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό, μίλησε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής, Ναπολέων Μαραβέγιας.

Ο κ. Μαραβέγιας επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τα προβλήματα που δημιουργεί η καθυστέρηση της αξιολόγησης, καθώς παρατείνεται η αβεβαιότητα, και «ταυτόχρονα απομακρύνεται η πιθανότητα της ποσοτικής χαλάρωσης, η οποία θα δώσει μια ‘’ανάσα’’ στις ελληνικές τράπεζες, για να  υπάρξει κάποια ρευστότητα προς τις επιχειρήσεις.

Ακόμη, αναφέρθηκε στο κλίμα καχυποψίας που υπάρχει από την πλευρά των επενδυτών, αλλά και τους λόγους που το δημιουργούν, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αποκατασταθεί, ενώ στάθηκε και στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν στην ελληνική οικονομία προς αυτή την κατεύθυνση.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι οι επενδυτές πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα έχουν εχθρική αντιμετώπιση όταν έρθουν στην Ελλάδα, ενώ επεσήμανε ότι τόσο το θέμα της αξιολόγησης, όσο και τα σενάρια περί Grexit, δεν βοηθούν την προσέλκυση επενδύσεων.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Μαραβέγια στον Πέτρο Κουσουλό:

 Σχόλια