Μάρδας: Η συμφωνία πρέπει να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό

Μάρδας: Η συμφωνία πρέπει να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό

Την άποψη ότι η συμφωνία πρέπει να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, σε συνέντευξη του στον  ραδιοφωνικό σταθμό “Αθήνα 9.84”, επισημαίνοντας ότι «με την πρώτη αξιολόγηση, εγκαθιδρύεται ένα άλλο κλίμα οικονομικής βεβαιότητας στην ελληνική οικονομία και περιορίζονται οι κίνδυνοι».

«Διάφοροι επιχειρηματίες μου είπαν “κλείσαμε συμφωνίες”. Τώρα λεπτομέρειες κ.λπ. δεν γνωρίζω. Υπάρχει επίσης αμοιβαίο ενδιαφέρον από Έλληνες και Τούρκους επενδυτές ή να συνεργαστούν ή ο καθένας να επενδύσει στη χώρα του άλλου. Δεν ασχολούμαστε με το θέμα των καναλιών -αυτό είναι ένα άλλο πρόβλημα, εκεί έχουμε κάποιους διαγωνισμούς, οι οποίοι τρέχουν, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα διαπραγμάτευσης-, αλλά με επενδύσεις στην πραγματική οικονομία, δηλαδή σε χώρους της βιομηχανίας, σε κλάδους που έχουν σχέση με τον τουρισμό, τις υπηρεσίες κ.λπ.», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Αναφερόμενος στα ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση, ο κ. Μάρδας δήλωσε: «Λύση στο θέμα του ασφαλιστικού θα βρεθεί. Από εκεί και πέρα υπάρχει ένας κύκλος διαπραγματεύσεων. Εμείς επιδιώκουμε να μην μειωθούν οι συντάξεις και αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης. Όσον αφορά στις λεπτομέρειες για το τι συμβαίνει στην καθημερινότητα μας κ.λπ., ο μόνος που μπορεί να σας ενημερώσει είναι ο αρμόδιος υπουργός, ο οποίος 24 ώρες το 24ωρο ασχολείται με αυτό το θέμα».

Σχόλια